Do you think you deserve your freedom?

 

Marsvinen har fått sitt efterlängtade bad. Efterlängat av mamma då, vill säga. Hon har tjatat på mig i en månad ungefär. Det är mina marsvin och jag som bestämmer. Fast jag badade bara Panter. Mozart håller sig så extremt ren själv att det inte är sant! Jag förstår inte hur han kan. Han ser lite plågad ut på bilden men jag vet att han älskar mig, innerst inne. ;) (Övertexten syftar inte på marsvinen, självklart).

 

No, I don't think you do.

 


Jag snubblar fram

 

Det har varit svårt att inte klottra i mina böcker. Och varför skulle man inte liksom! Har skrivit megastort på baksidan av min spanskabok också, mycket fint. Jag vill bara skrika ut till alla hur jävla bra det var! Fast det kanske skulle verka lite konstigt... jag vet inte.

 

I alla fall, min dag har varit helt okej. Inte så mycket att berätta om där. Förutom att idrottslektionen var jättejobbig och att jag måste börja träna... jag får väl jogga i skogen någon gång i veckan eller så. "Hur äter man upp en elefant? Man tar en tugga om dagen!". Min lärare och hans förklaringar, haha. Men jag gillar honom, han pushar inte alla utan låter oss göra som vi vill. Det är ju vårt val.

 

Jag skaffade ett idrottsskåp idag med. Man fick knipsa upp en plastgrej på vilket skåp man ville (av de som var lediga) med världens rostigaste tång, så jag valde skåp nummer 545. Så; vanligt skåp: 5045, idrottsskåp: 545. Förhoppningsvis lätt att komma ihåg.

 


Shoot an apple off my head

 

Usch, vad dålig jag är på att uppdatera idag. Jag har inte gjort något vettigt idag känns det som. Eller jo, jag har skrivit den där svenskauppgiften, men det var inte direkt svårt. Mamma har sagt i två veckor att jag ska bada marsvinen men jag glömmer alltid bort det. Och sedan när jag väl kommer på det orkar jag inte. Åh, jag är så hemsk.

 

Jag hittade några små tofsar förut som är perfekt när man vill sätta upp "luggen"! Extremt söta också. Jag har dem i gult och rött i alla fall, sedan var det kanske någon mer färg som jag inte minns... Mitt hår är inte riktigt så där mörkt förresten, det är kameran.

 

Varför ser det så konstigt ut när man skriver sina inlägg? Vad har hänt med publishme.se... Det är irriterande!

 


Friday

 

Haha, vilken bild... Från i fredags. :)

 


Come up to meet you, tell you I'm sorry

För ovanlighetens skull har jag inte varit inne på datorn på hela helgen! Förutom för att kolla när mina bussar och tunnlebanor har gått då. I fredags var jag i stan med Malin för att köpa present till Gaby och sedan fort som fan hem för att byta om och sedan åka hem till Gaby! Vi såg på Saw, Saw II och Saw III. Konstigt nog var de enda gångerna jag skrek antingen när Cajsa skrek eller hoppade till (haha) eller när de fick elstötar i fotbojorna, i första filmen då. Men det var en skoj kväll, och alla som sov över sov tätt och bra, haha.

Igår sov jag över hos Emelie. Vi hade lite "girls' night" eller vad man kallar det. Vi köpte pizza (jag åt upp en hel!) och hyrde Marley & jag och En shopaholics bekännelser. Måste erkänna att jag grät på slutet på Marley & jag, det är så hemskt när djur dör...

Idag var jag med pappa i Täby för att köpa lite idrottskläder och justera mina glasögon (fast det blev inte så stor skillnad). Vi köpte ett par gympaskor, byxor och ett linne, men jag är inte säker på att jag kan ha skorna. Det är så svårt att välja storlek! Jag gick runt i dem lite nu men sedan märkte jag att min ena fot nästan hade somnat! Haha, de är antagligen lite för små... så jag får ta och fixa det i veckan.



This fear's got a hold on me



Okej, min kamera suger. Och jag vet inte varför jag inte zoomade in mer.


Suddigt värre!





Tror de är från Violet Hill. Bäst hur som helst.


One day we're gonna get out

Idag fick vi en liten kul uppgift i skolan. Eller vi fick faktiskt två, båda i svenska, men jag ska bara berätta om den ena. Den andra är ganska ointressant, handlar bara om böcker. Vi fick sitta två och två efter klasslistan och intervjua varandra utifrån runt tjugo frågor vi hade fått på ett papper. Jag hamnade med en kille som heter Oscar Franksson, eftersom han kommer efter mig på listan. Vi hade det skoj, haha! Det var lite udda frågor och vi hade båda lite udda svar.

"Vad vill du ändra på i Sverige?"
Teresia: KLIMATET!
"Har du några laster du vill bli av med?"
Oscar: Mina småbröder! Och min ryggsäck...

Och nu ska vi skriva som en artikel för ungdomar av svaren vi fick. Jag undrar hur det ska gå... Men det blir nog skoj. :D Svenska är kul! Jag skrev förresten att jag trodde jag skulle få ett MVG, vi fick en sån lapp att fylla i. Gulp.


Typ världens bästa väska som jag fick av Catrine igår. Perfekt storlek!


I'm going back to the start

Okej, ursäktar för dålig uppdatering idag. Jag har inte ens satt på datorn förrän för en kvart sedan! Applåder? Eller inte. Det är ovanligt i alla fall. Min dag har varit förjävlig. Eller nej, det har den inte. Men på dagen när vi skulle paddla med min nya klass så spöregnade det hela tiden, jag hade inte regnbyxor (mina mjukisbyxor vägde seriöst tio kilo och jag tappade dem nästan när jag gick) och när jag tog bussen hem med Ylva och Sofia tog vi någon jävla cepebuss som det tog en timme för att komma till Mörby Centrum från Åkersberga station. Vi skrattade i alla fall åt att det regnade in på folk som satt på vissa stolar. De svor, vi skrattade, en av dem märkte att jag skrattade, jag skrattade ännu mer.

Efter det tog jag en steamy hot dusch i en kvart och tog på mig torra kläder (vilket jag inte hade haft på sex timmar). Till och med mina underkläder var genomblöta. Sedan vid sex åkte jag till min kusin Catrine (jag skrattar fortfarande åt rimmet) för att kolla på lite gamla grejor hon inte ville ha. Det blev två kassar med kläder, väskor, sjalar, jacka och en extremt cool röd overall som jag fick bära hem på tunnelbanan och bussen. Men jag hade tur med tajmingen så det gick fort och bra hem. Jag älskar kollektivtrafik!

Sedan kikade jag på Miss Marple med mamma & pappa och nu sitter jag här. Lyssnar på The Scientist. Repeatade den och Lovers in Japan (Osaka Sun Mix) på vägen hem. Började nästan gråta på tåget. Gitarren på Fix You (som jag också lyssnade på lite) började precis när tåget stannade in på Stadions station. Sammanträffande? Lördag var bäst. Och nu ska jag snart sova! Börjar tio över åtta med någon lektion, har glömt schemat i skåpet.


People talking without speaking






Corel Paint Shop Pro X har inte funkat på evigheter och det gör mig galen.


Tell me your secrets

Okej, vad fånig jag känner mig nu. Jag hade planerat något att skriva men nu minns jag inte var längre för jag satte på videon när Coldplay spelade The Scientist i lördags. Vet ni hur bra den låten är? Och... vet ni hur mycket jag önskade att min bror kunde fått höra den också? Jävla Frankrike. Nu måste jag lyssna igen för att komma på andra tankar.
...





The Scientist, Stockholms Stadion 090822 22.50.20 <3


Nobody said it was easy

Jag kan inte sluta lyssna på en video av The Scientist och sjunga. Så vackert att jag dör. Och jag kommer säga det tusen gånger till, haha, för det är så. Den här videon är ännu bättre än den jag la in förut. Och Chris pratar om skivan alla fick i början också.



How long must you wait for it?

Den här personen har riktigt bra videor så jag tänkte lägga ut några av dem. När folk som står upp filmar blir det alltid så dåligt, haha. Jag kunde inte ens se var Chris sprang någonstans hela tiden så det var lite svårt att fånga honom på film. Men här kommer några bra i alla fall! Sjukt mycket folk var det, jag insåg inte det då!





COLDPLAY

Jag hade planerat att skriva "idag har märkena efter Coldplay försvunnit, inte de känslomässiga men de fysiska" men det stämmer inte än, haha. Jag har fortfarande träningsverk i benen, blåmärken, myggbett och allt sådant som hör konserter till. Jag kan inte sluta sitta och titta på videor (kollar på Lovers in Japan nu och minns hur jävla underbart det var, jag älskar den låten), det är så underbart!

Åh, nu vet jag inte vad jag ska säga. The Scientist är för vacker, lyssnar på den nu. Jag kan inte fatta att jag sett dem igen... livet fortsätter efter Coldplay trots allt! Jag ska ha på mig min Life in Technicolor-tröja hela veckan. Now my feet won't touch the ground. Haha, jag vet inte. Coldplay är bäst i alla fall.









GISSA OM VI SKREK.


Coldplayfan nummer 61 och 61 dagar till Muse, sammanträffande?

Okej jag vet inte hur jag ska säga det här utan att de blir massor av stora bokstäver, hjärtan och utropstecken men jag ska försöka sansa mig. IGÅR VAR DEN BÄSTA KVÄLLEN PÅ LÄNGE. MIN BÄSTA KONSERT SO FAR SOLKLART. Det var så jävla bra, alltihop. Och det var lätt värt 22 timmars väntan. Jag älskar Coldplay. Så är det bara!

Och Gösta, här kommer lite bildbevis på att jag faktiskt var längst fram. Visserligen inte i mitten men jag tyckte vi hade riktigt bra platser i alla fall. Det var ju inte ens trångt! Jag lägger in lite videor senare, det tar ett tag att smälta det här. Den enda låten jag grät på vad The Scientist. SÅ VACKER. När han började spela den var jag den enda som skrek vid oss, haha, det kom som en reflex. Och sedan under själva låten skrek alla utom jag. Bara stod där... fan vad bra det var. Jag kommer aldrig glömma det.

Förresten, de hade världens bästa kösystem! Därav siffrorna på händerna. När vi gick in gick vi in i ordning och alla höll varandra på axlarna och ingen fick släppa förrän ettan kom till staketet. Gissa om det kliade i benen när det var heeelt tomt och man bara väntade på att få springa fram till staketet! Jag vet inte hur det var för de längre bak i kön men så var det i alla fall för oss längst fram.















Det går inte att beskriva, varken med ord eller bilder. Kanske blir det bättre med videor? ;) Men det kommer senare! Och mina videor är inte så bra, så det blir mest andras.


1

JAG DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR. Eller inte riktigt. Men om en dag, om EN DAG står vi där. Vid staketet. FRAMFÖR SCENEN. OCH VÄNTAR PÅ COLDPLAAAAAAAAAY. Om någon planerar att döda mig,
snälla gör det på söndag.


2

Jag är fortfarande hemma... det går inte att köa. MEN I MORGON DÅ JÄVLAR. Och på lördag morgon, vid sex eller så, ska jag säga hejdå till Joakim på centralen... snacka om att blanda sorgligt med lyckligt. Han åker tåg till Grenoble och kommer inte hem förrän i juni. Men jag ska ringa honom under Fix You har jag lovat. Och vi kommer och hälsar på honom på höstlovet!

COLDPLAY PÅ LÖRDAAAAAAAAAAAAG. Väck mig inte nu!


2

Förlåt för dålig uppdatering men igår var jag inte på datorn och idag ska jag börja köa till Coldplay! Eller vi ska försöka i alla fall. HEJDÅ.


Animals and chirldren tell the truth

Haha, jag är så himla bra på att sova vid fel tider. Idag när jag kom hem från skolan och Täby Centrum var jag så trött att när jag skulle läsa lite i soffan slutade det med att jag låg där och sov i en timme. Ögonlocken bara stänger sig och så orkar man inte göra något annat än att bara ligga där. Och sova.

I morgon ska vi bada. BADA! Vi ska ha livräddning på Kvarnparksbadet! För det första, varför i helvete har vi det första veckan då vi inte ens har lektioner?! Och varför utomhus?! Fuck. Nu ska jag snart sova. Eller, läsa då.


You number has been called

Som ni kanske förstår blir det lite färre inlägg nu när jag faktiskt har börjat gymnasiet! WOAH. Nej men, det är precis som att börja i skolan som vanligt. Jag har alltid tänkt såhär åh det kommer säkert vara så svårt och annorlunda och jag kommer behöva plugga mycket mer men nu när man väl står här så känns det precis som innan. Man har liksom vuxit upp och är nu redo för att börja på gymnasiet! Visst, vi har inte börjat än, men man får ju en känsla av hur det kommer vara. Och jag tror det kommer gå alldeles utmärkt!

Efter ortoptisten idag (berättar kanske mer om det senare) gick mamma och jag till Akademibokhandeln för att införskaffa nya block och gissa vem vi gick in i där? Inte bokstavligt talat men... ni förstår. Där stod Gösta med sin mamma och valde också ut block, haha! Så efter att ha införskaffat sex block och lite stift är jag nu hemma, ska springa ut och hämta lite hö till marsvinen efter detta.







Fan, jag läste precis på muse.mu och åh vad jag vill vara i Teighnmouth den femte september. Jag gör vad som helst för att teletransporteras dit! Snälla?


One day death is gonna conquer me

Som jag skrev tidigare ville jag ju ha en gul kalender från Ordning&Reda men jag gick till två affärer och de sa att den inte fanns, wtf?! Först var jag på Drottninggatan och där sa de att den bara fanns i svart och lila och sedan när jag åkte till Sturegallerian sa de samma sak! Irriterande. Den finns ju för fan på hemsidan.

Sedan efter att ha pratat med Mr. Gösta i tjugo minuter på tunnelbanan om våra förvirrande scheman och individuella val hittade jag en skojig på Åhléns. Eller egentligen är den väldigt tråkig, men man kan göra den skojig! Jag är inte så duktig på att "klottra fint", men jag får väl ta hjälp av andra! Så kan jag titta på det varje dag i skolan!




Det bästa är att det finns plats att skriva på och att det inte är såna där irriternade spalter som det alltid är i alla kalendrar. Kalla den ful, men jag älskar den. :)

Nu sitter jag och lyssnar på Coldplay - LeftRightLeftRightLeft. Jag kan inte fatta att om fem dagar står vi där i massan och väntar på dem. Och lyssnar på White Lies! Och om TRE dagar sitter vi där utanför. Så vi har sett fram emot det, ni vet inte hur mycket! Fast just nu undrar jag var Malin tog vägen... hm... Hon är väl troligtvis med Rafa. ;) <3


Dagy NV09d

Hemma från skolan nu. Jag vet inte vad jag ska säga. Min klass verkade ju helt okej och jag kände några. Jag kan ju inte direkt säga att Klara och Ylva är mina bästa vänner men jag känner dem ju i alla fall. Fast jag tror inte riktigt att jag fungerar på samma sätt som dem, om man kan säga så. Vi är inte direkt lika, och inte på det "kompletterande" sättet, utan att vi helt enkelt inte passar ihop. Sedan går Sofia, Otto, Lisa, Agnes och Harald i samma klass, som gick i parallellklasserna, och sen Isak som jag gick med till sexan. Plus runt tjugofem personer till. Vår klass är extremt stor!

Vi fick inte göra så mycket idag så jag har inte så mycket att säga. Vi fick skåp. De stod i ett skyddsrum (!) så det var jättefult där inne! Alla andra skåp står i den vanliga korridoren men våra står i något jävla skyddsrum. What the fuck?! Sedan var de såna här skåp som ser ut som två L, jag fick det övre L'et så jag slipper sätta mig på golvet varje gång jag ska öppna. Dock var mitt hänglås lite för litet så jag måste köpa ett nytt, idag! Mitt nummer är 5045 om någon vill veta.

Sedan fick vi böcker också men eftersom halva min klass hade glömt ta med lappen (inklusive jag) där föräldrar skulle skriva på var det inte så många som fick sina. Och så gick de igenom vad vi ska göra i veckan. Vi ska BADA på onsdag, utomhus! Fy fan. På fredag ska vi inte göra så jätteviktiga saker, träna på att skriva labbrapport och studieteknik tror jag. Eller det kanske är viktigt? Haha! Jag kommer i alla fall inte vara där så det är inget att göra åt.

Lokalerna känns väldigt förvirrande än så länge och jag har inte direkt lärt känna någon än. Eller innan vi började satt jag och pratade med två jättetrevliga tjejer men tyvärr gick de inte i min klass. Synd, de som var så trevliga! I morgon börjar vi kvart över nio och då ska vi ha "sammarbetsövningar". Jippie...
 

Our hopes and expectations



Typ världens finaste kalender i världens finaste färg från Ordning&Reda. Ni kanske förstår varför jag har en gul iPod? JAG ÄLSKAR GULT. Dock kostar den där trehundra kronor... ganska mycket för en kalender! Men om den ser bra ut på insidan (vissa kalendrar är ju jättekonstiga på insidan) kanske jag köper den. Kanske...


6

Jag älskade presenten Joakim fick från Markus och Joakim Andersson. En jättefin tavla med massor av bilder på trynen och snablar. Aka grisar och elefanter, hehe. Ni kanske inte förstår varför men... Joakim, Basti, Markus och Joakim har en stor kärlek för grisar och elefanter och de skämtar alltid om dem. Och då menar jag alltid. Jag såg precis att några (känner bara till en av dem på bilderna) hade tagit sig upp i mitt rum och snott min kamera under kvällen också! Ajabaja, hörrni! Haha.






Grönis med någon tjej, haha.


Joakims franska avskedsfest 2009

Okej, HAHA, Joakims fest igår var sjukt rolig! I början var det lite tråkigt så jag kollade på Snuten i Hollywood 3 i mitt rum men sedan runt midnatt när jag inte satt ensam längre var det roligt! Två killar kom fram till mig (som jag inte kände) och den ena frågade (åt den andra) om jag var singel, haha! Sedan hade vi det väldigt roligt när de skulle gissa min ålder, shit! Kan man verkligen tro att jag är född -89? Jag hade ju inte direkt "klätt upp mig" heller, jag hade jeans och hood och utsläppt hår bara, hehe.

I början vågade jag inte dansa för alla verkade vara så "bra" men sedan orkade jag inte bry mig, haha. Jag var bäst på bugg med Joakim Andersson också! Folk blev lite imponerade. Eller folk och folk, haha, jag kände kanske hälften av dem. Från början var det runt fyrtio personer som skulle komma men det var många fler som kom! Kompisar till kompisar antar jag. Runt två-tre hittade jag en rolig pinne i vardagsrummet som var perfekt att dansa med också! HAHA, vilket påminner mig om när två killar ramlade över... jag vet inte vad den kallas men den där grejen som vi lägger kartonger som ska eldas i. De höll på att välta ner en tavla! Fast det gick bra.

De där två killarna som jag satt med var jätteroliga förresten! Patrik och Daniel hette de, båda var 24. Vid tre eller så sa jag till Joakim att jag ville höra en Coldplaylåt (han hade datorn och Spotify på så alla fick lägga låtar i kö de ville höra) så då lyssnade vi på några låtar i rad. Yellow, Viva La Vida, Fix You (det var alltså när det var runt tio pers kvar och vi satt mest och slappade i sofforna), Joakim och jag satt och sjöng med så högt vi kunde. Sedan sa Patrik "gillar du Radiohead också?" och när jag sa inte så mycket blev han chockad, haha. Han gillade nämligen inte Coldplay. Jag var nära på att slå honom på grund av det men ni kommer förstå varför jag inte gjorde det nu. Jag sa "gillar du Muse då?" och han svarade "JA!" och började buga sig, haha! Han hade spelat Assassin senast samma dag och så gick han och satte på Kinghts of Cydonia från HAARP. Han stod och jag satt i soffan och låtsades spela gitarr och sjunga. Sedan lyssnade vi på Assassin med. Daniel tyckte de var bra med! Fast han hade aldrig hört dem innan.

Runt fem gick de sista hem och vi lovade att lägga till varandra på Facebook, de var så trevliga! Och Daniel var typ kär i mig... erhm. Men det går vi inte in på! Jag har inga bilder eller så men det kommer nog ut några på Facebook i alla fall. Vi satt och lekte lite med Patriks mobil fast jag tror inte bilderna blev så fina... haha. Jacob Schennings var där på slutet av natten också förresten, honom gillar väl du Gösta? ;) Hans danser var... i en klass för sig (snuskiga). Han och Basti tog fram paraplyer och höll på när "It's Raining Men" kom. Sedan satte Patrik på Umbrella efter, haha! Så skön. 

Ikväll ska vi hem till Anderssons på middag. Och i morgon börjar jag SKOLAN. Och jag har inte åkt och köpt några av de grejerna jag sa förut, haha. Men om jag hinner ska jag kolla på en kalender i stan i morgon efter skolan! NV09d, hjälp...


"This is the last time I'll abandon you"

Okej, ikväll ska Joakim ha avskedsfest som jag sa förut. Mamma och pappa ska åka in till stan och äta middag för att "slippa" men jag ska stanna. Min plan är att vara med, även om alla är runt sex till tio år äldre. HEHE. Vi får väl se hur det går.

Jag har gjort så att all musik som spelas under kvällen syns på min last.fm också. Ingen bra musik, men kul att kolla på sen om man faktiskt hörde någon bra låt! Som tur var köpte Joakim dagspass på Spotify så vi slipper höra den jävla reklamen var femte minut. Jag planerar att smuggla in en Muselåt eller liknande på playlisten också, skulle vara kul om den spelades! Nu måste jag duscha.


Snart åker min andra halva

Jag gillar egentligen inte varken mint eller mörk choklad, men ändå sitter jag och äter på en Marabou Premium Dark Mint. Man fick med en sån i "goodiebagen" igår. Det jag hatar är att minten ger chokladen en "fräsch" smak. Visst, det är väl bra med mat som lämnar en fräsch eftersmak, men inte choklad! Choklad ska vara onyttigt! Vill jag äta något fräscht tar jag hellre ett äpple. Ville bara säga det.

Idag när jag vaknade upp och gick ut i korridoren, vad ser man då? Jo, världens största hög med tvätt! Till på det var mitt rum stökigt också. Så jag fick städa lite. Men nu är det fullt med stolar i stället. Joakim ska ha avskedsfest här ikväll och jag antar att de ställer undan de fina stolarna så de inte ska spilla eller spy på dem. Jag har väl berättat hur det gick för Basti i Frillesås...






Sista bilden är på mitt extremt chockerande hänglås pappa gav mig. Man måste ju ha ett till skåpen i skolan. Jag ska nog skaffa ett nytt snart. Och en kalender. Och nya pennor och sudd. Jag insåg precis att jag bara har i morgon på mig. Sedan börjar det. Nu ska jag gå ner och vara social, kram!


Jag har rätt jag har rätt du har fel

Det här känns inte bra. Jag sitter och rippar alla skivor från Kentboxen. Det kommer kanske sluta med att jag har fler låtar av Kent än med Muse! Fast snart kommer ju The Resistance så Muse kanske går om. Och vad spelar det för roll egentligen, haha, jag vet ju vilka som är bäst helt enkelt. Nu måste jag fortsätta, har suttit med det här nästan en timme och jag är långt ifrån klar! Kent's omslag är sjukt snygga.




You didn't get to heaven but you made it close

The Teresia och en viss Malin har startat en twitter. Sex blommor följer den på några timmar. Vi kommer ha startat en blomfarm innan ni hinner säga "dra mig baklänges och kalla mig Fritjof". Jag borde egentligen sova... men hur ofta gör jag egentligen saker jag borde? Not too often.


Guldknappen 2009

Inga inlägg idag men jag har faktiskt, för en gångs skull, varit ganska upptagen! På eftermiddagen fick jag skjuts av Joakim och Emelie till Täby, för de skulle ändå dit, så där köpte jag ett busskort. Finally. Så nu är det i säkert förvar i mitt (ganska så trasiga) busskortfodral!

Sedan ikväll har mamma och jag varit med Ingela (mammas kompis) och hennes kompis på Guldknappen 09 på Cirkus! Det var faktiskt roligare än vad jag trodde det skulle vara. Coola modeller (som dansade väldigt bra också!) och kläder. Sedan på slutet delade de ut priser, eller snarare lottade ut dem på biljettnumret, men jag lyckades inte vinna något. Fast det var kul när folk vann och hoppade upp ur stolen och skrek "JAAA!". Första pris var ett presentkort på 10,000 kr på Carin Westers butiker så jag förstår dem dock. Sedan var det lite "mingel" och man kunde få håret uppsatt eller bli sminkad och alla såna grejer. Köpa saker. Lite bilder från kvällen (som jag inte har tagit):






9






Map of the Problematique



En av världens bästa låtar. Plus att videon är extremt häftig (det är inte musikvideon).


Have you ever seen the rain?

Jag fick sitta och läsa Illustrerad Vetenskap i tjugo minuter innan jag fick gå in men annars gick det bra hos tandläkaren. Fast jag hatar när hon ska ta bort tandsten och gräver med en sån där äcklig pinne i tänderna. Det känns som att hon tar sönder tänderna ju! Eller, det gör inte ont, men det känns äckligt. Det var lite kul också för både min tandläkare och hennes assistent tyckte att jag hade blivit "så lång"! "Jag minns när du var fem år och satt och grät i stolen". Haha ja, tiden går ju fort, eller hur?

Och sedan hände det typiska som alltid händer mig. På vägen dit var det så klart sol och över tjugo grader varmt. Och sedan precis när jag var klar och skulle gå ut till min cykel borta vid cykelställen, gissa vad som händer då? Jo, det börjar spöregna! SOM FAN. Och på vägen hem är det mest uppför, till på köpet. När jag kom hem någon kvart sedan droppade det från mig. Min jeansjacka var genomblöt och mina shorts med. Mina sandaler var alldeles hala för de var så blöta och mitt linne var genomblött det med. Plus att det ser ut som jag nyss har duschat. Och uppfarten hos oss var totalt översvämmad eftersom det hade fastnat massa skit i avloppet, så jag fick sopa bort det också. Men jag var redan så blöt så det spelade ingen roll. Nu börjar det åska också! Jag borde sätta på en film och mysa med marsvinen i soffan.

Fast först måste jag duscha. Regnvatten stinker. Jag ska ta en bild på mammas fina cykel som jag cyklade med också, men just nu laddas batteriet. Plus att jag inte vill gå ut med kameran när det öser ner. Den cykeln har inget lås men som tur var blev den inte stulen. Jag blev lite orolig faktiskt.

HAHA, vår granne Jan (Jan-Banan) ringde precis på och sa att det hade blivit översvämmning ute hos oss. Och han skämtade inte! Det var fem sex centimeter djupt vatten för avloppet hade täppts till igen. Så nu har jag stått där ute och sopat ner allt vatten också medan det har åskat som fan. Det har slutat regna i alla fall. NU ska jag duscha.


It's a crying shame




Två extremt fina bilder på Sofia från Göstas kamera. Hoppas det är okej att jag lägger ut dem? Gösta ville regidera några av bilderna igår men som vanligt går det inte att öppna programmet på den här datorn. Åh, vad jag (inte) älskar den här datorn ibland.

Nu ska jag snart rota fram min cykel och cykla ner till tågstationen och min tandläkare. Hon har inte sett mig på två år (har bara gått hos tandhygienist) så jag hoppas hon blir positivt förvånad nu! Hon som alltid har klagat (och jag förstår henne) på mina tänder.


We don't know or care who's to blame

Hallå allihopa. Nu sitter jag i mitt rum och har precis klätt på mig. Jag tror inte ni är så förvånade längre, va? Jag gick faktiskt upp tio och åt frukost och ringde till tandläkaren (eller de ringde faktiskt till mig) men sedan var jag så trött att jag sov tre timmar till. Gösta stannade till kvart i fyra igår så jag somnade nog inte förrän runt fem, heh. Listan med alla personer vi pratade med ligger här bredvid. "I'm gasy!". HAHAHA.

Jag har mitt fina U2 360 TOUR-linne på mig idag. Jag vet inte hur man gör gradtecken här men ni förstår nog att det ska vara ett efter nollan. Och så lyssnar jag på Uprising, men mina högtalare är lite konstiga (säg något som inte är det på den här datorn) så de ändrar volym hela tiden. Lite läskigt faktiskt. Ibland är det lagom och sedan blir det extremt hög volym. Och jag har kollat, de glappar inte!

I natt kommer mamma & pappa hem från Mallorca. De är säkert bruna och fina. Jag är snart lika vit som jag var innan, men det spelar inte så stor  roll. Jag trodde aldrig jag skulle säga det här men; det är ganska tråkigt att vara ensam hemma faktiskt.


Take a good hard look, I'm not okay



Sånt här sitter jag och gapskrattar till klockan halv sex på morgonen i min säng. Seriöst. Jag tycker det är kul! Jag kommer aldrig sluta älska Kalle Anka. Aldrig.

Jag vet inte vad jag ska göra resten av dagen... Jag borde egentligen åka till Synoptik i Täby Centrum och fixa mina glasögon (eftersom de trillar ner på näsan hela tiden) men det är nog för sent nu. Och jag borde köpa en kalender att ha i skolan, men det är nog också för sent. Någon som vill komma hit? :'D


When I grow up I want to be nothing at all

Varför kan inte MCR släppa en ny skiva och turnera NU?


All the souls that would die just to feel alive

Jag kollade igenom gamla bilder och hittade den här... För lite mer än ett år sedan gick morfar bort och jag lyckades inte ens minnas det. 080808.




HAHA



Jag kände för att ladda upp något riktigt random och så kom jag ihåg den här bilden! Den är tagen 28 november 2008 (tack och lov för datum på kameran). Ni kan ignorera mig för det är Flays som är det roliga. Flays kommer DÖDA mig, men det är det värt. Gösta, jag hoppas du hinner se den innan Flays!


Desperate?



Okej, den här snubben träffade jag på omegle.com någon dag sedan, och han skriver detta?! Marcio Rolo heter han och bor i Rio. Han är 29 år och har aldrig varit utanför Rio. Jag publicerade detta mest för... framtida skrattanfall om jag någonsin blir uttråkad.


Wash the blood off your hands



Dagens middag, gott folk! Även om det var över midnatt när jag åt den så räknas den till igår, så det så. Medan jag gjorde maten lyssnade jag på Absolution och sjöng med som en galning. Ruled by Secrecy är riktigt bra! Måste lyssna mer på den. 


Uprising

Förresten är artwork:et till Uprisning extremt snyggt. Påminner mig lite om Absolution (upprepningar/flera saker av samma), men det kanske bara är jag som tycker det? Snyggt är det i alla fall! Det finns inte några större bilder på dem än men... here you go: Den vänstra råkade bli lite mindre men aja, haha.



 


Only love can leave such a mark

Okej okej... jag skäms lite (mycket) över att säga det här men: Jag gick och la mig runt 02.30, gick upp runt 15.00, gick ner och åt frukost och läste i soffan, sedan somnade jag igen och vaknade vid halv åtta när pappa ringde. När pappa frågade mig vad jag hade gjort under dagen visste jag inte riktigt vad jag skulle svara så jag sa "Eh... jag har spelat lite piano, inte gjort så mycket".

Men jag har faktiskt spelat lite piano! Jag håller på och spela Swallowed in the Sea. Den är inte så svår eftersom det är typ fem ackord i den... men den är extremt fin! Jag ska försöka spela in den idag, om jag lyckas spela någorlunda rätt. I såna fall kommer den upp på YouTube!

Det var allt jag hade att säga för stunden, hej hopp!



Situations

Jag kom hem från Malin ett tag sedan (TACK FÖR SKJUTSEN, DET HADE INTE BEHÖVTS) och nu sitter jag och nostalgitittar på videos från Coldplay i Globen förra året. Jag kom just på att jag filmade extremt mycket! Femton låtar filmade jag, alla är inte hela men det är mycket i alla fall! Men vad har jag att sörja för egentligen? Det är bara tolv dagar kvar nu! Och vi ska köa. På trottoaren bredvid vägen, med kartonger och sittunderlag. Och den där roliga matväskan. Och tjugo kilo awesomeness!

Jag har inte så mycket mer att säga idag. Bara att det är Coldplay snart, och att det förmodligen kommer vara det jag pratar mest om de kommande dagarna. Jag tror inte ni kan föreställa er hur sjukt lycklig jag är.

Och, haha, Gösta, jag hade inte FF igår. Jag dygnade! Då måste man underhålla sig med lite random saker för att hålla sig vaken. Men ni är välkomna på FF om ni vill! ;)


Nattliga aktiviteter



Okej, jag vet inte om man ser. Och det var inte alls sådär mörkt, det är bara kameran som fuckar till det. Och nu ska jag äta frukost! Haha oj, jag glömde säga att jag hoppade studsmatta! Och den var extremt blöt.


Forget but not forgive

Jag kom på att jag tog lite fina bilder på marsvinen innan vi åkte hem från Frillesås så jag kan lägga ut dem åt er! Redigeringsprogrammet går inte att öppna (jag tror inte ni är förvånade) så ni får se dem som de var från början helt enkelt.

Haha, på tal om att saker inte fungerar. På senaste tiden, ja alltså innan jag åkte också, har min dator börjat göra massa saker innan den stänger av sig! Den gamla, alltså. Den håller på och installerar massa uppdateringar efter att jag har tryckt på stänga av! Först var det bara en uppdatering eller så så då var det ju helt okej. Men nu har den fyrtiofem uppdateringar! Eller sextioåtta! Det tar mellan en halvtimme och en timme innan datorn stänger av sig! Och det är ju inte lätt och sova med det ljudet i samma rum...






Jag sitter just nu och tuggar på fem tuggumin med mintsmak och ändrar bakgrund på min dator. Jag vet inte vilken bild på Muse eller Matt jag ska välja. Jag har ingenting att göra. Jag har ingenting att göra! Jag kan inte lägga mig och sova för jag har inte ens varit vaken i tolv timmar. Och jag börjar skolan om en vecka! AHH.


You don't know how lovely you are

Hej! Jag sitter just nu i soffan i vardagsrummet och lyssnar på när Joakim spelar piano. Det är så fint att jag dör. Han har spelat River Flows in You, The Hardest Part och Life in Technicolor än så länge. Jag spelade och sjöng The Scientist förut när jag var ensam men det här låter hundra gånger bättre. Haha, bara för det började han spela The Scientist nu! Den är bäst. Åh, han sjunger med! Han är bäst också.

Idag är det tretton dagar kvar. Och det är så jävla synd att Joakim åker några dagar innan konserten. Jag vill så gärna att han ska få se dem. Då skulle han förstå varför jag köar så länge. Varför VI köar så länge.


We will be victorious

På Göstas förfrågan ska jag nu lägga upp lite bilder från kvällen! Fast jag hade nog gjort det även om han inte frågade, well well. Flays kom hit runt... jag minns inte riktigt när det var men omkring halv sex tror jag. Vi kollade lite Muse och Måns (om den ena får kolla sin favvo måste den andra få det också förstår ni) och sedan runt åtta kom Gösta.

Vi hoppade lite studsmatta, tog bilder och såg på tv samt åt mycket goda bär som Flays tog med. Mums på det! Fast det var bara Flays och jag som åt, men i alla fall. Här kommer lite bilder från kvällen:





U2

Nu är videorna klara så här kommer lite bilder och självklart mina videor. Kvalitén är inte direkt bra och om man nu vill kolla på bättre videor från konserten finns de på YouTube. Men de här videorna har i alla fall jag filmat från där jag stod! DET VAR UNDERBART.














Scenen kunde byta färg till massa olika färger bara så ni vet, men varje gång jag försökte ta en bild på den när den var röd eller lila osv blev det bara suddigt! Och ser ni alla som viftar med vita saker i publiken på bilderna i början? Det var många fler än jag hade väntat mig! Jag stod lite mobbad uppe på läktaren och tjoade och viftade, men det var kul i alla fall. Det var faktiskt några omkring mig som också viftade vitt!

I början av Where the Streets Have No Name är det en gubbe som pratar på skärmen, det är alltiså inte Bono! Men jag ville filma hela introt (som ni vet att jag älskar) så då kom han med också. NU ÄR DET BARA TVÅ VECKOR TILL COLDPLAY OCH WHITE LIES!


Sommaren med Göran

Det går inte så fort på YouTube så medan jag väntar kan jag ladda upp lite bilder från i onsdags då mamma och jag gick på bio och såg Sommaren med Göran! Den var faktiskt väldigt bra! Inte direkt någon storfilm men väldigt rolig var den i alla fall. Och det gör det inte direkt tråkigare att alla tre från Hey Baberiba var med i filmen också...

Som ni kanske märker är jag väldigt... hyper idag! Fast egentligen är jag bara det på insidan och inte på utsidan, heh. Jag sitter på min datorstol och ser nog inte så pigg ut. Men jag har i alla fall sovit mer än vanligt och jag är såå glad över att vara hemma. Även om jag nu blir påmind om hur fuckad min dator (kärnkraftverket) är jämfört med lilla... nu kommer jag inte ihåg vad jag döpte honom till! Något på S?






Okej, det tog lika lång tid att ladda upp bilderna eftersom videorna laddades upp samtidigt och då gjorde hela datan seg. Haha, ja jag är lite sur nu. Jag skrek precis "JAG HATAR DEN DÄR DATORN!", men innerst inne älskar jag den nog. När den inte jävlas med mig.


You thought you'd found a friend

Hej hopp! Nu är jag äntligen hemma i Stockholm Syndrome, tänkte bara berätta det för alla. Haha, om ni undrar varför jag alltid skriver Stockholm Syndrome är det för att jag alltid tänker på Stockholm Syndrome när jag säger Stockholm! Jag kommer aldrig sluta tycka det är coolt att Muse har en låt med min hemstad i titeln, även om jag vet att Stockholm Syndrome inte direkt syftar på just staden.

Just nu sitter jag och laddar upp två klipp på YouTube! Beautiful Day och Where the Streets Have No Name. Så de kommer att läggas in här tillsammans med bilder från konserten så snart de har laddats upp. Så länge kan jag passa på att berätta vad jag har gjort idag än så länge!

Packat upp
Städat mitt rum
Dammsugit mitt rum
Städat min badrumshylla
Fixat det trådlösa nätverket
Planerat med Gösta och Flis att vi ska ses i kväll
OCH hypat lite över Muse

Nu ska jag leta upp en video jag ska visa för Flis när hon kommer hit runt halv sju. Hon kommer älska den! Alla Musefans har sett den, för att ge en liten ledtråd. Och den är perfekt eftersom det är Flis favoritlåt av Muse.


16

Mamma: "Jag har lite jobb åt dig om du vill?"
Jag: "Aha, vadå då?"
Mamma: "Packa ner mat i flyttlådor och bära ut blabla..."
Jag: "Nä, jag orkar inte idag"
Mamma: "Men jo, du måste!"

JAHAA, så det är alltså det som kallas frivilligt jobb? Bli tvingad att göra något mot betalning? Nu har jag i alla fall packat mina grejer. Tre väskor och fyra kassar + lite lösa grejer också. I MORGON KOMMER JAG HEM TILL STOCKHOLM SYNDROME.


We've all been been changed

Hallå. Nu sitter jag och vilar lite från all min packning. Jag har visserligen bara packat en väska än så länge men det är... jobbigt! Och det är så fucking varmt. I och för sig bara tjugofem eller så men jag orkar inte med mer värme. I morgon åker vi hem i alla fall och det ska bli så härligt! Jag tror jag ska åka med pappa även om han ska åka med båten, och då bara får åka i åttio eller nittio tror jag det är. Men i hans bil kan man ha iPoden, det slår allt. Jag måste skaffa Smokers Outside the Hospital Doors på iPoden, hur ska jag klara mig annars?!

Filmen igår var bra förresten! Sommaren med Göran. Många skratt blev det i alla fall! Jag tog lite bilder igår också men jag har inte laddat in dem på datorn än, så nu lägger jag in två bilder från Varbergs hamn i stället. Vi hörs säkert senare, tjo!





Can we start this again?

Mamma och jag ska gå på bio i Göteborg ikväll, för att hinna dit i tid ska vi åka om fem minuter helst. Mamma har inte ätit middag, hon har inte bytt om (det är tydligen något som behövs) och hon har inte ens rest sig från arbetsstolen! Varför vänjer jag mig aldrig vid detta? Mamma-kan-inte-komma-i-tid.

Jag vet inte varför men för mig är denna mening extremt vacker: The saddest thing I'd ever seen were smokers outside the hospital doors. Och jag har sett det, hur många gånger som helst. Vid ålderdomshemmet bakom vårt hus. Och det är sorgligt. Men nu har jag bytt låt, Swallowed in the Sea. Sjutton dagar nu. Väldigt korta meningar det blev nu då...




You belong with me (not swallowed in the sea)


The saddest thing I'd ever seen were smokers outside the hospital doors

Du är min Hysteria och Easily och Stockholm Syndrome och Fix You och...  alla de bästa låtarna jag vet. Fast jag ska komma på en bättre.

Och jag vet att jag har nästan samma rubrik som igår. Men den här låten: I am obsessed. I can't believe you if I can't hear you. Jag lyssnade massor på den på YouTube ett tag sedan (ni kan nog hitta rubriken längre bak i arkivet) och nu är jag där igen. Irriterande att alla deras låtar inte finns på Spotify dock.


Smokers outside the hospital doors

Min roligaste natt någonsin. NÅGONSIN. Och vem behöver egentligen sömn?


The Resistance



Och Muse har gjort det igen!


It's time that the fat cats had a heart attack

Så där, nu är jag klar! Det har blivit mycket blogg idag, eller hur? Hoppas det är lika kul att läsa som det är att skriva också, hehe. Just nu lyssnar på på Uprising också, jag älskar gitarren och synthljuden och basen och trummorna och texten och sången och solot och allt! Jag funderar på att mejla den till Joakim som ett bevis på att Muse inte alls är dåliga, HA!

Här kommer lite bilder! Visst är min mundering för att plocka bär vääldigt fin? Det är mammas jacka och mammas tofflor/skor. Jag satt precis och funderade på om det finns björnbär i buskarna borta vid vägen förresten. De är ju mycket godare och har inte heller några kärnor!







They will not force us
They will stop degrading us
They will not control us
We will be victorious


Where the streets have no name

Fan, vad besviken jag blev nu. Jag ville visa er ett klipp från Where the Streets Have No Name på Ullevi kvällen jag var där, men det finns inget! Jag tänkte säga hur jävla mycket jag älskar orgelintrot till den låten och hur underabrt det var att stå där och lyssna på det live, mitt bland massa fyrtioåringar som nästan inte orkade stå upp, och nästan börja gråta. Nästan! (Inte fyrtioåringarna alltså utan jag). Så i stället får ni en film med lite highlights, ganska underbar den också. Jag satt på vänster sida om man tittar mot scenen, ganska i mitten både på bredden och höjden faktiskt. 



I morgon ska mamma och jag gå och se någon bio tillsammans. Jag ville se U2 3D (en gammal konsert med dem i 3D) men mamma vill se på Sommaren med Göran i stället, snark. När jag kommer hem till Stockholm, då ska jag minsann gå och se den själv. Så det så! Nu ska jag ut och plocka klarbär, hejsvejs!


När Teresia är arg kommer flugsmällan fram

Se där, klockan är kvart över ett och jag har faktiskt tagit mig upp och sitter nu helt klar att börja jobba i sängen. (Jag ska alltså inte jobba i sängen). Jag sitter i skräddare (?) och till och med det gör ont, fatta vilken dålig smidighet jag har!

I alla fall, imorse väckte mamma mig vid kvart i elva. Och nej, inte på något trevligt sätt: Hon bankade på dörren för att sedan klampa rakt in (vad fan knackar hon då för?) och säga "nu går du upp så du får någonting gjort idag!". What a lovely mum I've got, huh? Jag som endast hade sovit fem timmar var inte direkt klarvaken då men vad skulle jag göra liksom... Jag tänkte att jag kan ju smygsova lite i soffan när jag låtsas äta frukost och läsa (fast jag åt frukost så klart). Visst, det skulle funkat om det inte var för alla FÖRBANNADE FLUGOR.

Nu var det så jävla många att de inte satt i mitt ansikte, de slogs om att få sitta där. Rakt ovanför min fejja! Bastis ord smittar av sig. Så efter several försök att få bort dem beslöt jag mig för att ta fram flugsmällan och smälla de monstren. På tio minuter dödade jag sexton stycken och ni skulle bara se hur vårt köksgolv ser ut nu! Och som om det inte var nog är det fyra stycken i mitt rum nu... Varför förstår ni inte när jag säger; FUCK OFF?! Nu ska jag jobba.



Finns det något mer irriterande än en sån här liten jävel?


Stockholm i mitt hjärta

Jag erkänner att jag inte har varit så supertaggad på att skriva här på sistone, vilket kanske märks? Men saken är den att; jag saknar Stockholm, så-jävla-mycket. (Malin, jag skojar inte när jag säger att jag kommer skicka dig ett sms när jag är utanför dig! Det kommer innehålla minst ett glädjerop och x antal glada gubbar). Jag har inte varit där nu på... snart två månader. Jag älskar Frillesås, men det börjar bli för mycket nu med två månader.

När man var liten var det liksom okej att inte vara hemma på ett tag. Men nu, nu känns det som att allt jag har, har jag hemma! Inte alla saker utan... jag vet inte, mitt liv? Jag känner ingen här. Det finns inget att göra här. Jag kan inte ens ta mig någonstans själv längre än till mataffären! Visst, jag kan gå eller cykla längre, men det finns inget där. Jag (pappa) köpte för fan en dator för att klara mig här och ni vill inte veta hur många timmar jag har använt den. (Läs: 50% av min tid här om inte mer). 

Jag saknar bara... ljudet av bussarna som ständigt åker förbi utanför, trappan som alltid knakar på samma trappsteg när man går upp för den men inte när man går ner, kylskåpet som inte går att sätta magneter på och flygeln som jag använder mycket mindre än vad jag säger att jag ska göra. Och faktumet att jag kan ta mig någonstans med hjälp av mitt (just nu inte existerande) busskort.

På fredag (kväll) kommer jag hem, och då, eller på lördagen, får alla som vill träffa mig fan ta och smsa! JAG-SAKNAR-ER. Och ett litet extra plus, mellan söndag och torsdag är mina kära föräldrar... inte hemma!


This is how I like it




Forsman-Andersson 2009.

Okej okej, jag lovade att skriva mer igår men det gjorde jag inte. Jag såg inte ens på One Tree Hill, hah. Jag kollade på CSI Miami i stället. Nu sitter jag i min säng och har inte ens borstat tänderna (ja, hon är tio över två) och lyssnar på musik. Mina glasögon är halvt smutsiga med, måste tvätta de sen. Det regnar massa utomhus med. Och jag saknar Stockholm!

I alla fall, jag hade tänkt lägga in lite bilder från när Anderssons, mina bröder och Emelie var här. Har ju tänkt göra det ett antal gånger... erhm.Jag älskar bilden (eller mest själva händelsen) när Basti torkar på soffpuffen efter att han har spillt på den. Först råkade han ta sönder ett vinglas och spillde rödvin på mattan, bordet, puffen och sina byxor. Så vi fick ösa på med yoghurt för att det skulle gå bort. Han fick även slänga in sina jeans i tvättmaskinen. Sedan tio mintuer senare tar han sönder ett till glas med öl i och spiller ännu mer på puffen och mattan! Gissa om alla satt och vred sig av skratt i sofforna då! Jag grät och fick jätteont i magen. Shit, vad kul det var. Papperskorgen var full av glas sen, hehe.




























Haha, det där tog nästan en timme! Det tar tid att ladda upp bilder förstår ni. ;) I alla fall när de kommer från systemkameran och då tar lång tid att ladda upp på bloggen. Men nu ska jag gå och stryka, yippie...

Fast först måste jag säga att jag lyssnade precis på UPRISING! HELA. Om 82 dagar ser jag Muse! KÄRLEK.


Our ancient heroes they are turning to dust

Jag ska skriva lite här senare idag men nu ska jag kolla på One Tree Hill! Vi hörs!