I'll show you how God falls asleep on the job.

Det blev ett långt besök på IKEA idag... inte så mycket annat blev gjort. Jag som hade tänkt plugga... speciellt på franskaläxan till på måndag! Aah, vi ska kunna en hel text, uttal och stavning tror jag, och jag har läst en tredjedel av den texten en gång. Får väl ta itu med det på riktigt imorgon.
   I alla fall, jag, mamma & pappa spenderade våran dag på IKEA mellan halv tolv (vilket alltså betyder att jag gick upp halv elva!) och halv sex. Det blev en hel massa köpt, så jag hoppas på att mitt rum kan kännas lite mer klart nu. Även om det saknas en del saker fortfarande. Men jag vill faktiskt inte ha alla möbler och saker från IKEA, så jag tror det blir någon dag till att gå i små affärer i stan för att hitta lite roliga och annorlunda saker. Jag får väl se när jag har tid med det...
   Idag sa mamma föresten också att på hennes och pappas fest, som de ska ha om tre veckor, så tyckte hon att jag och några andra (hon uttryckte sig "ni barn") skulle göra något för de vuxna! Som ett uppträdande eller så. Så jag har funderat lite och tänkte kanske fråga min bror och Joakim Andersson (min pianolärare och mina bröders och även min kompis, han är 27 år) om vi skulle kunna sjunga och spela någon låt ihop! Jag hoppas det blir bra. :)


There's no justice in the world and there never was.

Gösta har precis gått hem (eller cirka tjugo minuter sedan) och jag sitter nu här... funderar på att lägga ut lite bilder från kvällen. Ni kan säkert redan se dem längre ner i inlägget, haha, men först ska jag berätta lite vad vi har gjort. Och vad jag gör nu; som för övrigt är att jag lyssnar på Soundtracket till The International, som Matthew Bellamy är kompositör till. Inte hela, men en del.
   Runt åtta ringde i alla fall Gösta på iförd sin nya skinnjacka! Jag tycker den var jättecool faktiskt, lite sådär... motorcykelsnubbe. Haha! Sedan försökte vi få min teveapparat att fungera men boxen ville inte fungera. Eller jo, några program från Ukraina och Tjeckien ville fungera. Det var något program med en tant från Tjeckien som satt med taråkort (hur det nu stavas) och så kunde man ringa in om man ville bli spådd! Inte för att vi förstod ett skvatt av vad de sa dock... Sedan fanns det något program med barn som joddlade eller något sådant, haha, väldigt underhållande.
   Sedan blev det ett parti Alfapet som jag tog hem med femtio poäng, ha! Gösta ville ha revansch på måndag... får väl se hur det går då då. Sedan tog vi lite allmänt skumma bilder och Gösta målade sig svart med kajal. Ja, här kommer lite bilder då:









I feel my heart implode.

Ännu en dag på sportlovet är snart slut, men idag har jag i alla fall gjort lite nyttigt. Även om det innefattar att jag gick upp halv två och fortfarande inte ens har tittat på matte- böckerna, kemiböckerna eller franskaböckerna. Det jag pysslade med var att bygga ihop de fyra röda lådorna från IKEA (det var lite pilligt med alla skruvar, muttrar och hål faktiskt!) och sedan stoppa in lite saker jag aldrig använder men inte kan slänga där. När jag är klar kan jag visa hur det ser ut i min lilla garderob man kan gå in i här i mitt rum. Eller okej... gå in och gå in, man kan krypa omkring där inne om man nu skulle känna sig sugen på det!
   Så det går sakta men säkert framåt när det gäller att göra i ordning här i mitt rum. När pappa kommer hem idag, vilket borde vara ungefär exakt nu med tanke på att hon är precis sex (i alla fall när jag sitter och skriver det här), ska han också hjälpa mig att få min TV att funka igen! Nu har han äntligen dragit en sladd hit in så att jag kan använda min Canal Digital-box igen. Det har jag saknat!



Ikväll kommer i alla fall Mr Gösta hit! Eller farbrorn som vi kallar honom också, eller Elin, Isabel och jag. Haha, hoppas Gösta kände till det, annars har jag avslöjat en hemlighet! Vi ska kika på Så Ska Det Låta. Det var Gösta som sa att han ville det och då blev jag också hemskt sugen på det! Det var absolut för länge sedan jag kollade på det. Let's Dance kollar man ju alltid på... lite tråkigt i längden.
   Sedan hoppas jag att det blir en match i Alfapet också, hihi. Gösta tror att jag är så bra bara för att jag har det hemma, det är inte sant! Det är... ja, en medfödd talang kanske? Eller så tycker jag bara att det är så hemskt kul att jag har blivit bra på det på något underligt sätt.


I'd cut your name in my heart.

Jag vet inte varför det inte blev någon uppdatering idag. Jag gick faktiskt upp ganska tidigt, runt ett. Åh, hur patetiskt låter inte det? Jag gick faktiskt upp ganska tidigt, runt ett. I'm becoming someone I don't want to be! Jag måste sluta med att gå upp så otroligt sent och börja gå upp på dagarna! Jag har säkert förlorat två dagar av det här lovet sammanlagt bara på grund av att jag sovit bort timmarna... så gick det.
    Det enda jag gjort idag är... städat ur två hurtsar från mitt förra rum och lagt ut det jag vill spara på golvet i detta rummet och slängt en del. Sedan ringde jag Joakim för att be honom köpa lite förvaringslådor från IKEA och fyra sängben till min säng. De skulle nämligen dit i alla fall. Och sedan slutade det med att vi pratade i telefon i en timme om mer saker än jag pratat om på hela veckan. Att vi vill spela in musik tillsammans, låtar med Coldplay han håller på och ta ut på piano, massor av saker. För er som inte orkar bry er vad vi pratade om räcker det med att ni läser: Jag är så jävla stolt över min bror.
   Jag kommer stänga in mig och gråta ihjäl mig när han flyttar till Paris i ett år i augusti.
   Seriöst.
   Han är den enda personen i min familj som förstår mig. Vi gillar samma saker. Jag vill vara som honom. Jag vill bli som honom. Jag ser upp till honom. En av de bästa saker som finns i livet är att stå bredvid Joakim vid flygeln, titta på när han spelar de mest underbara melodierna och se hur hans händer bara flyger fram över tangenterna. Jag blir gråtfärdig och önskar jag kunde stå där förevigt. Han kommer bli stor. Jag vet det. Matthew Bellamy släng dig i väggen! Eller helst inte... ni är nog inte från samma generation.
   Men Joakim kommer slå alla andra i ansiktet med sin talang. Det förtjänar han.


"I'm too short to be sexy"?

Ännu mer uppdatering! Jag sa ju att Matthew pratade i radion och att jag filmade, här är det han sa! Jag vet att det bara är fyrtionio sekunder men det var i alla fall Matthew Bellamy och jag hörde det precis när han sa det (någon sekund efter kanske) i mina högtalare på datorn! Tidigare hade han pratat mer men då var det inte så bra ljud... då sa han det som han sa i videon under. Alltså, man fick höra det på radion samtidigt, och sedan kom videon ut på YouTube efter det. Haha, ja så klart.
   Här är videon. Jag visste inte riktigt vad jag skulle filma så jag filmade rutan med radion. Jag hoppas ljudet är tillräckligt bra, annars kan jag skriva ner vad han sa. Enjoy.




Are you hoping for a miracle?

Hej på er alla! Nu har jag suttit och varit totalt galen över NME Awards och Muse tillsammans med Emelie på msn! Först trodde vi inte ens att de skulle komma och nu har alla otroliga saker inträffat! Ett: Muse dök upp som hemliga gäster! Två: Vi hörde Matthew prata live i NME-radion och jag spelade in på min kamera! Tre: De vann tre awards!
   Best live act.
   HAARP vann best album art.
   Matthew Bellamy vann Sexiest Male! Där fick du Gösta!
   Vi har suttit och kollat på webkameror också där man kan se banden och artisterna komma in på röda mattan, själva rummet där priserna delas ut och där de tar vinnarfotona. Jag såg när Muse blev fotograferade, också live! HERREGUD. Jag har sparat alla bilder så klart, men kvalitén är inte den bästa. Men man ser att det är Muse som står där!
   Nu har en video blivit publicerad också, den spelades in samtidigt som jag satt här och var hyper över alltihopa! Det är inte sant.
   Jag kommer aldrig somna ikväll.




Silent alarming!

Jag är hemma och jag är död. Haha nej, inte riktigt. Det var bara jobbigt att stå längst fram helatiden och... mina fötter går knappt att stå på! Och mina kläder måste definitivt tvättas! Hela jag måste tvättas. Som vanligt stod jag inte allra längst fram utan på rad två/tre sådär, men det var super! Jag såg allt. Men det var som vanligt för trångt. Om jag skulle ha några brutna revben nu skulle jag inte direkt vara förvånad. Men ni som har varit på konserter vet vad jag pratar om, annars...  det är trångt som fan!
  
Nu ska jag stänga av datorn och hoppa i sängen! Gaah vad jag är trött. Min biljett försvann under konserten också... lite synd, inget att sätta upp i skåpet då. Men jag fick å andra sidan med mig en affisch hem! Två likadana föresten. OCH jag har nuddat Kele Okereke (sång)! Flera gånger. Och innan konserten såg Malin och jag honom, några meter ifrån oss... pratade med någon annan. OCH Matt Tong (trummor) när han kom ut ur turnébussen och skulle köra någonstans med sin väska. Plus att vi såg Kele en gång till då, på väg in i bussen. Eller i alla fall jag såg honom. BALLT VA?!
   Ha en bra natt!


We were hoping for some romance, all we found was more despair.

NU DRAR JAG TILL BLOC PARTY! DET KOMMER BLI BÄST! STÅBILJETT FTW!


How can I decide what's right, when you're clouding up my mind?

Det är inte sant! Jag har lyssnat på den här låten för mycket nu... och den är fortfarande bra. Synd bara att man inte kan sjunga med, den är lite för ljus. Fast Hayley Williams sjunger väldigt fint (jag kollade upp namnet på Wikipedia, haha, det är inget jag kan). Och hon är bara tjugo år gammal!
   Sjuttiofyra gånger har jag lyssnat på den än så länge... på två dagar.

How can I decide what's right, when you're clouding up my mind?
I can't win your losing fight, all the time.
Nor could I ever own what's mine, when you're always taking sides.
But you won't take away my pride, no not this time.
Not this time.
My thoughts you can't decode.


I feel like they're talking in a language I don't speak.






I only dream of you and you never knew.





Ja, vad säger man? Haha. :D Listan fortsätter så klart men jag visade bara det nödvändiga...att Muse äger alla så jävla mycket! Kolla själva.


There is something, I see in you. It might kill me, I want it to be true.

Fyfan vad denna vecka varit hemsk. Det enda som faktiskt är positivt och gör mig såå glad är att jag har hittat en ståbiljett till Bloc Party! En tjej som också bor i Stockholm frågade om jag ville köpa hennes biljett men då sa jag att jag redan har köpt en sittplats. Så när jag föreslog att vi kunde byta biljett så gick hon med på det! Vi ska träffas innan konserten och byta, jag har inte orkat ta mig in till stan för att träffa henne... nu när jag är/varit sjuk och allt. Det enda problemet kan ju vara att jag kanske... inte mår så bra så att jag kan stå. :( Fan. Då tänker jag bannemig sätta mig ner på golvet! Jag ska inte missa den här konserten nu!
   För er som undrar var jag varit så har jag varit sjuk. Ni hörde rätt; jag är sjuk! Det händer runt en eller två gånger om året så det är inte direkt något vanligt fenomen som man lätt vänjer sig vid... Om nu det är bra? Jag kom hem från Spanien natten till tisdag och fick då reda på att Tiger hade dött åtta samma morgon. Jag gick i skolan dagen efter men var redan då sjuk... jag kom hem och la mig i sängen. Har varit sjuk fram till nu... allt hemskt händer på samma gång.

Jag satt och lyssnade på lite låtar ur Twilight Soundtracket igår och upptäckte att jag... tycker
Decode med Paramore är bra! Jag brukar aldrig gilla band med kvinnliga sångerskor... men den här låten är bra. Den enda låten som jag gillar som också är med en kvinnlig sångerska är Bring Me to Life med Evanescence, fast den har jag lyssnat på sedan jag var runt tio år! Vem kunde ana att jag gillade sån musik då va? ^^
 

Why you? I love you, please come home.





If I knew then, what I know now, things would be different.

Tredje gången nu. </3 :'(


Dag fem i San Juan, Mutxamel.

Halloj! Om ni undrar varfor jag la till "Mutxamel" ar det for att Deborah rattade mig och sa att vi faktiskt befann oss i Mutxamel! Haha, det ar lite som att... man skulle saga Danderyd istallet for Enebyberg. Enebyberg ar ju en del av Danderyd och Mutxamel ar en del av San Juan. :)
   Ja, nu fick ni det klart for er, haha. Jag vet egentligen inte riktigt vad jag ska skriva har med tanke pa att jag verkligen inte orkar forklara in i detalj vad vi har gjort har idag. Men vi har i alla fall akt till Alicante och gjort en del skojiga grejer, och sa fick vi shoppa lite ocksa. Idag har jag tagit miljontals med bilder och jag har lanat ut kameran till massa folk med, sa det kommer bli manga bilder upplagda har och pa facebook sen. Alla fragar om jag kan lagga upp bilderna pa facebook sen... hehe. Men det ar klart jag gor det. :D Nar jag kommer hem... eftersom det tar en evighet att ladda upp bilder pa facebook! I alla fall om man ska ladda upp manga, som jag da ska.
   Jag hoppas ni alla har det super hemma i Sverige. Jag saknar er alla enormt, aven om det ar valdigt skont att vara har nere i varmen. :) Men jag saknar mitt rum och min dator... och mina djur och min familj och mina broder och vanner och... listan kan goras lang!


Dag tva i San Juan, Mutxamel.

Hej allihopa! Just nu sitter jag hemma hos Deborah i San Juan och... ja, skriver har. Det ar ingen intressant inne pa msn, vilket kanske inte ar sa konstigt med tanke pa tiden, haha. Jag sitter i deras kallare och lyssnar pa musik pa youtube i ett par headphones, med mick, om man nu skulle vilja anvanda den, haha.
   Det har tangentbordet suger verkligen! Varannan bokstav, och jag menar verkligen varannan, funkar inte. Sa jag maste trycka jattehart och backa varenda gang jag missat en bokstav. Ja, i alla fall, an sa lange har det gatt valdigt bra. Visst, jag har pratat mycket engelska, men en hel del spanska ocksa. Jag tror i alla fall att jag kommer kunna mer nar jag kommer hem an vad jag kunde innan. Jag kanske inte kommer kunna mer, men jag kommer i alla fall veta battre hur man sager saker, bygger meningar och sa. Och hur man kommer pa saker snabbt. :D

Idag har jag varit inne i Alicante med Deborah, sa klart, och Annika, Rebecka och Helena och deras spanjorer. Vi gick och shoppade lite men det enda jag kom hem med var en T-shirt fran en affar som hette Blanco. Men jag ar valdigt nojd i alla fall, den var valdigt fin! Jag hittade en hel del andra fina grejer ocksa men det var pa affarer som finns har i Sverige ocksa.
   Snart ska vi ata middag och det ar Deborahs mamma som ska gora hembakad pizza! Det kommer bli gott tror jag, jag som inte har atit nagot pa jattelange! Nu ska jag fortsatta prata lite med Joakim & Emelie, vi har bada webkameror! Haha, det ar skoj. :D


It's not the walls, it's not the town.

Imorgon åker jag till Spanien. Jag ska bo hos Deborah som snart är 17 år och som tur är kan prata engelska. Men bara i kirslägen har jag lovat mig själv. Inte något fusk här inte! Jag SKA bli asbra på spanska för jag vill lära mig det flytande. Så det så.
   Vi blir borta i tio dagar, fram till natten till den 17 februari. Jag kommer missa min pappas 59-årsdag och Alla Hjärtans Dag, men det får jag väl ta igen när jag kommer hem. Just nu är jag hur nervös som helst och jag vet inte vad jag ska ta mig till! Tänk om allt bara går fel och... herregud!
   Jag kommer sakna er alla! Förutom ni som är i Spanien med mig då. (: Jag älskar er, ha det bra i Sverige!


I just want to let you know; my mind refuses to let you go...

Åh jag hatar det här... jag har fortfarande ingen biljett till Bloc Party. Alla jag frågar har inga eller har redan sålt sina biljetter, eller så ska de ju ha dem själva så klart. Det enda hoppet som är kvar är någon som tydligen säljer två biljetter på eniro men man kan bara "mejla annonsören", man får inte ens reda på mejladressen eller något telefonnummer. Personen svarar inte and it's driving me crazy! Det var två dagar sedan jag mejlade nu... Plus att jag ska till Spanien och jag vet inte vad jag ska göra! Jag kommer inte kunna gå in på min mejl varje dag där heller och när jag kommer hem igen kommer säkert alla biljetter vara helt slut. Och jag känner mig taskig om jag låter Malin ta hand om allt det här själv... :( Vad ska jag göra?
   Jag har inte skickat in min gymnasieansökan än och jag har inte ens börjat fundera på vad jag ska packa till Spanien. Jag har inte ens någon iPodladdare nu heller eftersom den gamla inte passar till den nya iPoden! Jag kommer inte klara mig utan iPoden i tio dagar! Jag vet inte hur länge iPodens batteri räcker men inte räcker det väl tio dagar i alla fall?
   Och det nationella provet i svenska imorgon... jag vill inte ens nämna det.


200 två hundra two hundred dos cientos deux cent.




Hysteria.

Usch jag hatar den här dagen. Det gick helt okej på nationella provet i svenska idag och på redovisningen med men... jag har varit tvungen att plugga som en galning på Europas städer och huvudstäder eftersom jag bestämt mig för att göra det provet imorgon. Då slipper jag plugga på det när jag är i Spanien.
   Jag kunde bara de vanliga städerna och länderna innan, kanske en tredjedel, och nu har jag pluggat i kanske en timme och jag hoppas jag kan alla nu. Jag har hållit på och rabblat dem och blivit förhörd medan jag lagade mat också. Island - Reykjavik, Irland - Dublin, Slovenien - Ljubljana, Tjeckien - Prag, Ukraina - Kiev, Makedonien - Skopje and so on... Jag ska få alla rätt imorgon.



Nu har jag i alla fall för första gången tagit mig in på gymnasieintagning.se och börjat göra mina val. Men alltså... jag förstår inte rikigt. Jag som ska välja naturvetenskap på Danderyds, vill välja både "vanlig" och med inriktning på musik, men det går bara att välja vanlig! Jag förstår ingenting! Jag måste gå till SYO och fråga eller något om ingen kommer och förklarar för mig... jag måste ju skicka in det här senast i övermorgon med tanke på Spanienresan.
   PLUS att jag inte kan hitta några jävla biljetter till Bloc Party-konserten! Fan. Ståbiljetterna är slut... det finns ju sitt men jag vill stå! Jag har letat runt hur länge som helst på internet och jag har hittat en annons på eniro, mejlat men inte fått något svar. Och så hittade jag en tjej som sålde en på sin blogg men just idag så fungerar det så klart inte att kommentera! TACK.


Fönstret utan adventsljusstake.

   Den långa raden av små, pastellfärgade trähus bredde ut sig framför henne. På sommaren sken de av rosa, gult, grönt och blått när solens strålar träffade fasaderna men nu låg vintermörkret som en slöja över taken och gatulamporna fick skina upp trottoaren. Snön glittrade och låg kall vid hennes fötter. Hennes tunna ullkappa var inte i närheten av att värma henne. Värma kylan som låg fastfrusen inombords, som inte smälte på sommaren.
   Pastellerna lyste inte, men fönstren gjorde det. Mammor och pappor stod och skrattade ikapp med sina barn medan de bakade julgodis, någon satt och läste en bok. I ett annat fönster hade mamman just kommit hem från jobbet och barnen jublade när de fick se hennes blonda hår flyga av den kalla vintervinden när hon stängde dörren. Alla fönster lyste värme. Några hade satt ut stearinljus i små lyktor vid dörrtrappan och adventsljusstakarna stod uppradade på fönsterbrädorna.
   Hon stannade vid ett stort träd. Varje blad lyste guld. Det var säkert pappan som satt upp ljusslingan. Pappan, tänkte hon.
   En pappa, en rund man med snälla ögon och tjocka koftor. En pappa som bar kostym på jobbet med en portfölj som blänkte. En pappa med putsade skor och stor famn att krama varje dag han kom hem från jobbet. En pappa som lagade mat med mamma och kysste henne på kinden. Som köpte henne choklad på alla hjärtans dag, tänkte hon. En pappa.
   Hon fortsatte att gå och svängde av upp mot hennes hus. Uppfarten låg orörd. Ett tjockt lager av kramsnö låg stilla upp mot dörren. Det var bara brevbärarens skor som hade trampat ner steg mot brevlådan. Ingen bil stod där heller, de hade ingen längre.
   Hon tittade upp mot fönstret på framsidan av huset. För vem som helst hade det lyst värme, men inte för henne. Hur många lampor som än var tända, lyste det mörkt. Ett mörker ingen lampa kunde skina genom. Hon såg på de andra fönstren in till köket. Där stod inga adventsljusstakar. På dörrtrappan stod inga ljuslyktor.
   Hon tryckte ned handtaget. Dörren var fortfarande låst sen hon låst den på morgonen för att gå till skolan. Hon tog upp nycklarna och satte dem i låset. Med en uppgiven suck, somv blev till ett vitt moln när den mötte kylan i luften, öppnade hon dörren. Luggen låg fastklistrad mot hennes panna men hon orkade inte ta bort den och de svarta skorna var vita av snö men hon skakade inte av det utanför dörren. Hon brydde sig inte. I hennes hus brydde man sig inte om sådant.
   Hon andades in med näsan. Trängde bort alla andra lukter och försökte känna någon doft av nybakta pepparkakor men den fanns ingenstans. Det var så längesen nu att hon glömt bort hur det doftade. Hon kunde inte ens känna den distinkta spritlukten som trängde sig fram genom väggarna och fanns i varje tyg och duk i huset, hon var så van vid det.
   Hon ställde sig vid ett fönster och blundade. Tänkte på hur det skulle se ut om det stod en adventsljusstake där. Att hon kommer inspringande i köket in i mammans famn för att få en stor puss på kinden och baka kakor under adventsstjärna. Om pappan satt i fåtöljen och läste eller om mamman skulle komma hem från jobbet och haft nyduschat flygande hår.
   Hon kunde inte se det framför sig. Det var inte så i hennes hus, skulle aldrig bli. Aldrig någonsin skulle någon kolla in i köksfönstret och se en hel familj kramandes, med kakor runt om sig. Alltid skulle de få se en morsa som stod och grät och rökte om vartannat under spisfläkten. De skulle inte få se en pappa. Aldrig att de skulle få se en fin sådan med blank portfölj och slips, nej, inte ens en äcklig sådan med trasigt nätlinne och skägg med matrester.
   Vilken pappa som helst skulle ha dugt. Men hennes mammas avslöjande andedräkt och smärtfyllda rynkor under ögonen skrämde iväg alla män. Det enda hon hade var ett fint hus där spritskåpet en gång i tiden varit fullt.
   Hon började diska de bruna tallrikarna som låg i vasken. Sköljde alla glas och bestick. Det hade blivit en hög. Ingen hade orken att bry sig om matresterna som låg spridda i köket. Men nu måste hon orka bry sig. Just nu var stapeln av smutsiga tallrikar det enda som fanns i hennes värld för mamman kom hem och ramlade i hallen. Då var det bara tallrikarna, inget annat. Det andra var för smärtsamt. Disken var väl egentligen det sista hon borde bry sig om men det blev det enda hon orkade med. För hur tröttsamt det än var att diska, var allt det andra värre.
   Stumpan och ojsan, där ramlade jag visst och maskor i strumpbyxorna. Snubblande på orden och darriga, kalla ben. Ett utsmetat lager av smink som tyngde hela mammans ansikte. Ett utsmetat lager av smink som tyngde hela hjärtat på dottern. Hon stängde ut allt om att mamma var full. För hon kunde vänja sig vid spritlukten, men aldrig att se sin mamma fnittrandes som en liten flicka med håret hon spytt ner drypandes i ansiktet.
   Hon fortsatte diska. Såg bara tallrikarna och vattnet som störtade ut ur kranen, som skvätte upp på hennes tröja. Glasen, besticken, kopparna, de skulle bli rena. Måste bli rena.

   I fönstren till pastellfärgade trähus hade folk börjat äta middag och några hade fått besök av mormor. I ett fönster hade barnen precis satt sig i soffan för att se Bolibompa och i ett annat löste pappan korsord. I ett fönster stod en rund man med snälla ögon och tjock kofta och beskådade sitt träd med ljusslingor som färgade bladen till guld.

Det är inte jag som har skrivit den, men jag tycker den är värd att läsa. Den här novellen kom etta i tävlingen som Flisan kom trea i. Grattis Flisan! För att läsa Flisans novell kan ni gå in
här.


I think I like you, but you like this whole room.

Måndagen är avklarad! Men inte känns det så mycket bättre för det... imorgon har vi nationella prov i svenska. Jag svimmar... jag är så hemskt nervös! Det jag är allra sämst på är läsförståelse. Det kommer massa frågor som "på vilket sätt passar denna bild ihop med texten?", "förklara vad författaren menar med blabla" eller "tolka meningen med denna text (läs mellan raderna)". Ja, nu hittade jag ju bara på någonting men det är verkligen förfärligt! Och temat på årets prov är Nattliv! Jag kan inte tänka mig något värre... förra årets var ju "Vad väjer du?" och året innan var det "Lysande idéer", tror jag, och de känns ju lite bättre.
   Något som gör mig glad är att t-shirten och väskan jag beställde från muse.mu i torsdags redan har kommit! Det kom en lapp idag om att jag kunde hämta ut dem så pappa och jag åkte och gjorde det och nu har jag dem! Det första mamma sa när hon såg t-shirten var "den ser lite liten ut va?"! Visst, jag skulle säkert kunna ha den i L med men jag tycker inte den var liten heller. Jag köpte M... ja, whatever. Väskan var i alla fall helt underbar! Jag är inte säker på att det får plats A4 i den men man kan i alla fall använda den som skolväska. Bilden är inte fin men... det fick bli en sån bild. Tagen i spegeln, haha.
   Något som inte gör mig glad är att jag inte fick ha min historiaredovisning idag! Jag ska ha näst först imorgon... önska mig lycka till.




Give me your strength.

Förut när jag var hos Mimmi fick jag låna två skivor av henne, så nu när jag har städat i mitt rum idag (jag har rensat ut alla tre lådor under min säng vilket tog ungefär tre timmar!) har jag lyssnat på Gavin DeGraw's skiva Chariot om och om igen. Och nu när jag sitter och lyssnar på den på datorn kan jag alla låtar! Inte alla texter så klart men hur de går... och jag som inte ens hade hört dem innan, haha. Förutom I Don't Want To Be då, eftersom den är One Tree Hill's soundtrack.
   Just nu sitter jag här i mitt rum och tränar på franska verb samt oroar mig över historiaredovisningen. Jag har hur många papper som helst och jag har knappt börjat träna på den... Efter middagen får jag ta tag i den och verkligen få den att sitta! Jag måste få mvg på det här nu!
   Nu ska jag gå in lite på H&M's hemsida och se om jag kan beställa något, det är ju 10% för alla medlemmar. :D Och nej, jag köper inte bara för att det är rabatt! Jag ska faktiskt köpa saker som jag behöver, inget slöseri här inte.


I don't want to be anything other than me.

En liten sammanfattning av vad Mimmi och jag gjorde igår. Haha, visserligen är det mest bilder på mat men... vi åt en hel del. Och kollade en massa på tv. Nu har jag bara halva säsong ett kvar! Jag måste gå och köpa tvåan snart.
   Några bilder från idag kommer nog senare idag eller när jag orkar lägga in dem.