The Price Of Love


"Don't lay a finger" I said, but he held her with five
Kissed the crest of her lips and put his hand on her thigh
"One million in a week or the girl's gonna go"
"I'd kill you in a second" he laughed, "yeah, I know"

I won eight hundred thousand on a game show but it's not enough to win her back
As my tears hit the floor he still said no
"Come on man give me some slack"
I looked at the case, he said "I'll show you her blood"
I screamed down the phoneline, "so is this the price of love?"

When I stare in your eyes I see the image of God
Well girl, listen out for the phone call and pray for a flood
I called at a quarter past nine and said "I've done all I can"
He said "you win some, you lose some, I feel bad for you man"
He slammed down the phone and took his coat from the bed
She said "what happens now", "well to your husband you're dead"
She said "I love you" and pleaded for her hero to stay
But knew deep inside that he'd planned it this way

"I gave him my heart now he's left it to die and I know I can't go back"
He walked out the room, shouted "see you around"
She said, "come on give me some slack"
He said "there's no hope but babe you can wait for that dove"
She screamed from the window, "so is this the price of love?"
So is this the price of love?

There's no kiss of life so baby don't pretend


Först och främst måste jag säga grattis på födelsedagen i efterskott till Gösta! Gösta har årets häftigaste födelsedag. 24/7. Han fyller år varje dag! Gösta är verkligen världens bästa vän, så inte så konstigt att han är kompis med i stort sett alla! När jag kommer hem till Stockholm nästa vecka är jag sugen på en match i Alfapet igen! Anteckna Gösta!

Hur som helst, igår var vi i Varberg med mina kusiner och fikade och spelade minigolf. Jag tog många bilder minsann!


Basti och jag utanför parkeringshuset! Charmigt. Jag gillar verkligen Bastis sätt att stå på, haha...


Fika på fästningsterrassen!


Och där har vi skylten. Vädret tillät, som tur var! Det var hur varmt som helst igår.


Mina kusiner och jag på den (värdelösa) marknaden på Varbergs torg.


Och här har vi några som verkligen visste hur man njöt av solen på bästa sätt! Jag var tvungen att ta en bild.


Kallbadhuset i Varberg! Sanden ser ut som om den var från ett annat land än Sverige.


Sedan var det dags för minigolf! Samma banor som varje år, och jag tröttnar aldrig.


Men det gick uruselt för mig den här gången! 54 slag, pinsamt!

Our eyes will haunt these walls like taxidermy

 

Farewell to the Fairground publicerade jag förra året i april! Sen Taxidermy som är världens bästa non-album track.

 

White Lies. Efter att ha sett dem förra veckan har jag insett hur mycket jag älskar dem. Igen! De är så perfekta för mig. Jag googlade dem förut och såg att To Lose My Life släpptes 19 januari 2009, dagen före min födelsedag! Synd att det inte var min födelsedag, men man kan ju inte få allt. Jag längtar ihjäl mig efter deras nya skiva, äntligen ett band jag gillar från början! White Lies har lång tid framför sig, och jag ska se dem massor av gånger. Jag tror jag ska köpa en White Lies-tröja också.


You couldn't cut the smile from my face


Igår blev Basti tjugotvå år minsann! Det känns som de är så gamla redan, men sen kommer jag på att jag själv är arton om bara ett och ett halvt år. Jag ska börja övningsköra snart också, så fort vi inte har några gäster längre. Saskia och Mirthe åkte imorse men i morgon kommer mina kusiner och Joakims flickvän Carro så då är jag ockuperad för resten av nästa vecka.


Det behövs ganska många ljus på tårtan när man ska fira en tjugotvå-åring! Här fuskas det inte med ljusen minsann.


Joakim och jag är alltid lika bra på att köpa seriösa presenter! Han fick i alla fall tre andra filmer och två av dem var lite mer seriosa.

You're running out of places to hide from me


Nu till något annat, som faktiskt inte har med Muse att göra! Idag kom min gudmor och hennes äldsta dotter hit från Holland! Vi hämtade dem på Landvetter vid halv tolv ungefär och sedan har vi ätit lunch, badat, köpt glass, ätit middag, spelat spel och så vidare. Sitthängmattan, som jag kallar den, som vi har ute vid uteplatsen var väldigt populär måste jag säga.


Mirthe och jag i gungan! I alla fall en av oss är lite intresserad av att kolla in i kameran...


Mirthe råkade doppa sin katt i vatten förut så då fick vi sitta läänge och torka den med en hårtork. Till slut blev den torr!


Hallon, jordgubbar, glass och hagelslag (holländskt chokladströssel) är så sjukt gott! Bara bilden gör mig sugen.

Muse i Kaisaniemi Park 2010


Finland. Helsingfors. Muse. Det måste fan vara den bästa kombinationen jag har varit med om. Först och främst, Helsingfors är den vackraste, renaste, mest harmoniska och underbara stad jag har varit i. Allt var så fint och vackert! Vi bodde i en lägenhet tio minuter ifrån parken där Muse skulle spela också, hos Joakims två kompisar Rasmus och Pauliina.

Vi gick och kollade på scenen på söndagkvällen och parken de skulle spela i var också så fin! Det var en stor fontän precis bakom där publiken skulle stå. Sedan kom vi dit ungefär vid åtta på morgonen nästa dag. Klockan fyra blev vi insläppta och Joakim och jag lyckades ta oss till staketet precis framför där Matthew skulle stå! Vi kom ifrån Malin och en annan svensk tjej, Lovisa, som vi hade träffat i kön innan men det var ändå hur bra som helst. I kön var det mest finnar och ryssar, fy fan.

White Lies var så jävla bra och jag ångrar så mycket att jag aldrig skrek "I love you, Harry!" till sångaren. Jag var den enda, bland de jag stod med, som kunde texterna. Han kollade på mig och log några gånger för att jag skrek med som en galning till alla låtar. Varför skrek jag inte?! Fuck me.

Sen kom Muse och det var bäst. Vi var så nära! Närmare än på Roskilde och närmare än på Hovet. Han stod bara fyra meter ifrån oss, om ens det. Jag kunde se allt! Där stod han, Matthew Bellamy. För varje gång jag ser dem blir jag lika chockad över att det verkligen är dem. Muse! Jag tog inga bilder och filmade inget för jag hade inte med mig någon kamera. Den här gången ville jag bara njuta. Och det gjorde jag! Fan vad jag är lycklig. Muse gör mig lycklig. Och snart är det Wembley.

You came along and you cut me loose


Okej, nu har jag gjort en liten sammanställning av röstningen på muse.mu över vilka låtar publiken vill höra på de konserter jag ska gå på. Muse har lovat att spela minst en av de låtarna som hamnar i topp fem. På Kaisaniemi Park ser det hur så här:

Citizen Erased 6,7%
Bliss 6,6%
Fury 3,2%
Plug In Baby 3,3%
Knights Of Cydonia & Map Of The Problematique 3,1%

De tre första är ju underbara! Men sen de andra tre. Jag förstår inte hur folk inte kan förstå att de låtarna redan är självklara i setlisten. Nu kommer de spela en av de tre och så kommer de ha hållt sitt löfte och vi kommer inte ha fått något speciellt alls! Som tur är ser det lite bättre ut på Wembley Stadium den elfte då det ser ut såhär:

Citizen Erased 8,1%
Bliss 6,1%
Showbiz 4,3%
Fury & Hyper Music 3,6%

Här är alla fem helt underbara! Ingen av dem är "vanliga" låtar! Fan vad jag ser fram emot den här konserten. Helst av allt vill jag höra Fury men jag tror inte de kommer spela den, om de gör det blir jag förvånad och överlycklig! Så jag hoppas på Citizen Erased istället. Skulle vara kul att få höra Hyper Music också! Nu är det inte ens två månader kvar... woaaaah! Och på måndag ser jag dem igen!

Leave you like they left me hereJag vet inte vad jag ska säga mer än att det här är underbar musik som jag inte kan sluta lyssna på.

I let the pieces lie just where they fellSå har jag då börjat måla det nya staketet, som ni ser på bilden! Visst har jag kommit långt? Eller inte. Men jag målade bara en och en halv timme eller så. Sen blev det för varmt så då gick mamma och jag ner till stranden och badade. Mitt första Frillesåsdopp i år! Det var svinkallt, men what the hell. Mamma vågade inte ens doppa håret, den mesen.

Never stop the car on a drive in the dark


Snacka om att Animal Planet är den bästa kanalen när det kommer till bra musik på reklamerna för de olika programmen. För några dagar sedan hörde jag först Geraldine av Glasvegas. Sen kom Lost! av Coldplay och Mílanó av Sigur Rós under samma kväll. Och igår natt när jag satt och halvkollade lite kom plötsligt UPRISING under en reklam! Jag blev helt chockad! Som sagt, jag älskar Animal Planet nu. Brukar kolla där från klockan ett eller så, när allt annat bra slutat gå.

So clear but so unheardDär längst in i hörnet stod vi, när vi såg Muse för tredje gången. Jag kan inte sluta prata om det! It's a curse.


När Museskylten sattes upp, det var då det börjades kännas verkligt.


Det var tur att jag också hamnade vid staketet sen när alla började hoppa under Uprising!


Tja, här har vi en liten del av alla i publiken. Jag skulle vilja ha en bild uppifrån, det måste varit hur många som helst ju!

Nu är det bara tolv dagar kvar till vi ska se dem igen i Helsingfors! Joakim smsade förut och sa att han hade hämtat ut biljetterna, äntligen hade de kommit. Det kommer bli Joakims första gång! Han kommer bli frälst, jag lovar. Men nu ska jag sluta prata om Muse och gå och släppa ut mina marsvin ur buren!

030710 22.30 - 00.00Muse på Roskildefestivalen 2010


Okej. Väck mig inte ur den här drömmen nu för fan. Muse på Roskildefestivalen i lördags! Vi stod vid staketet men inte allra längst fram eftersom det fuckade sig med köandet. Vi var där först, men vi förstod inte riktigt var vi skulle köa. Så sen när vi väl förstod var det cirka hundra personer framför oss. Men vi var först, vi var där halv tio på morgonen och köade tretton timmar.

Det var så jävla underbart, fantastiskt, superbra, bäst och resten av världens alla positiva ord! Plus att det inte alls var trångt där jag stod så jag kunde hoppa och dansa så mycket jag ville! Det var verkligen ingenting jag kunde klaga på. Förutom att de kunde ha kört Citizen Erased eller MK Ultra, men what the hell, det var bäst ändå. 75,000 personer som sjunger "bury it, I won't let you bury it, I won't let you smother it, I won't let you murder it" var obeskrivligt. Jag ska lägga in alla låtar lite senare, jag hittade en användare på Youtube som hade filmat alla låtarna i hur bra kvalité som helst! Jag är så tacksam.