Can't get off this ride


Världens blåmärke på vänstra knät tillsammans med någa mindre på högra ljumsken plus träningsvärk i benen. Ungefär så ser man ut efter Roffes "gymnastik-gympa" vi hade igår! Vi körde several lekar och övningar. Bland annat att slänga sig över en nästan två meter hög bom med en till bom cirka en meter under. Ja, på ett speciellt sätt då. Därav blåmärkena på ljumsken! Fast det var ganska kul faktiskt. Kapplöpning i att komma över salen sju personer med bara en matta och en liten pall också. Plus en liten plopp man kunde hoppa på. Sedan var det sex timmar matteplugg som väntade när man kom hem, sex till tolv. Så ni kanske förstår hur underbar min måndag var? Skämt åsido... Plus att världens längtan efter Joakim slog in på kvällen också.

Jag orkar inte prata om dagen. Eller visst, det var kul att flamsa runt i skogen på biologin och försöka locka till sig bofinkar med hjälp av bofink-ljud på mobilen. Och det var kul att flumma med Marcus och Ludde på svenskan när vi skulle prata om boken vi läst. Fuck att jag förlorade sten-sax-påse och fick vara sekreterare! Men matteprovet gick sådär, eller jag var säker på allt jag skrev. Men sen tog näst sista uppgiften över en timme för mig så jag hann inte med den sista MVG-uppgiften! FACK! Jag skulle ju inte prata om det här... varför gör jag det ändå? Jag vill bara ha lov... på riktigt.


You know I love you so

 

Felicia, Emil och Ellinore kan nog intyga att jag bokstavligt talat grät av skratt i fredags!

 

Det roligaste med det här är nästan att jag såg David Hellenius i stan i onsdags morse när jag var påväg till tandregleraren och så ser man det här två dagar efter! Han är så jävla rolig att det inte är sant. I morgon är det skola igen men ska jag vara helt ärlig så gör det inte så mycket, min helg har varit underbar ändå!

 


Surrender yourself to meEfter typ femhundra timmar, känns det som, är jag äntligen klar med mina fem sidor rapport!

Man känner sig nästan lite professionell när rapporterna ser ut såhär! Eller, det ser liksom så snyggt ut! Fast vi fick en färdig mall av läraren så... det är inte jag som har gjort det direkt. Anyways! Det känns som jag bara pratar om skolan och sånt? Tråkigt! I morgon ska Flays, Emil, Ellinore och jag (tror jag?) ha filmkväll! Flays och jag har bestämt att vi ska vara hemma hos Emil, men Emil vet inte om det. Visst är vi snälla?


Att döda ett barn - Stig Dagerman


Det är en lätt dag och solen står snett över slätten. Snart ska klockorna ringa, ty det är söndag. Mellan ett par rågåkrar har två unga hittat en stig som de aldrig förut gått och i slättens tre byar blänker fönsterrutorna. Män rakar sig framför speglarna på köksborden och kvinnorna skär gnolande upp bröd till kaffet och barn sitter på golvet och knäpper sina livstycken. Det är den lyckliga morgonen till en ond dag, ty denna dag skall ett barn dödas i den tredje byn av en lycklig man. Ännu sitter barnet på golvet och knäpper sitt livstycke och mannen som rakar sig säger att i dag skall de ta en roddtur nerför ån och kvinnan gnolar och lägger upp det nyskurna brödet på ett blått fat.

 

Det far ingen skugga över köket och ändå står mannen som skall döda barnet vid en röd bensinpump i den första byn. Det är en lycklig man som tittar in i en kamera och i glaset ser han en liten blå bil och bredvid en ung flicka som skrattar. Medan flickan skrattar och mannen tar den vackra bilden skruvar bensinförsäljaren fast locket på tanken och säger att de får en fin dag. Flickan sätter sig i bilen och mannen som skall döda ett barn tar upp sin plånbok ur fickan och säger att de ska åka till havet och vid havet skall de låna en båt och ro långt ut.

 

Genom de nerskruvade rutorna hör flickan i framsättet vad han säger, hon blundar och när hon blundar ser hon havet och mannen bredvid sig i båten. Det är ingen ond man, han är glad och lycklig och innan han stiger in i bilen står han ett ögonblick framför kylaren som gnistrar i solen och nyter av glansen och doften av bensin och hägg. Det faller ingen skugga över bilen och den blanka kofångaren har inga bucklor och inte heller är den röd av blod.

 

Men samtidigt som manen i bilen i den fösa byn slår igen dörren till vänster om sig och drar ut startknappen öppnar kvinnan i köket i den tredje byn sitt skåp och hittar inget socker. Barnet som har knäppt sitt livstycke och knutit sina skor står på knä i soffan och ser ån som slingrar sig mellan alarna och den svarta ekan som ligger uppdragen i gräset. Mannen som skall förlora sitt barn är färdigrakad och viker just ihop spegeln. På bordet står kaffekopparna, brödet, grädden och flugorna. Det är bara sockret som fattas och modern säger åt sitt barn att springa över till Larssons och låna några bitar. Och medan barnet öppnar dörren ropar mannen efter det att skynda på, för båten väntar på stranden och de skall ro så långt ut som de aldrig förut rott. När barnet sedan springer genom trädgården tänker det hela tiden på ån och på båten och på fiskarna som slår och ingen viskar till det att det bara har åtta minuter kvar att leva och att båten skall ligga där den ligger hela den dagen och många andra dagar.

 

Det är inte långt till Larssons, det är bara tvärs över vägen och medan barnet springer över vägen far den lilla blå bilen in i den andra byn. Det är en liten by med små röda hus och nymornade människor som sitter i sina kök med kaffekoppen höjd och se bilen rusa förbi på andra sidan häcken med ett högt moln av damm bakom sig. Det går mycket fort och mannen i bilen ser äppelträden och de nytjärade telegrafstolparna skymta förbi som grå skuggor. Det fläktar sommar genom vindrutan, de rusar ut ur byn, de ligger fint och säkert mitt på vägen och de är ensamma på vägen - ännu. Det är skönt att färdas alldeles ensam på en mjuk bred väg och ute på slätten går det ännu finare. Mannen är lycklig och stark och med högra armbågen känner han sin kvinnas kropp. Det är ingen ond man. Han har bråttom till havet. Han skulle inte kunna göra en geting förnär, men ändå skall han snart döda ett barn. Medan de rusar fram mot den tredje byn sluter flickan åter ögonen och leker att hon inte skall öppna dem förrän de kan se havet och hon drömmer i takt med bilens mjuka krängningar och hur blankt det skall ligga.

 

Ty så barmhärtigt är livet konstruerat att en minut innan en lycklig man dödar ett barn är han ännu lycklig och innan en kvinna skriker ut sin fasa kan hon blunda och drömma om havet och den sista minuten i ett barns liv kan detta barns föräldrar sitta i ett kök och vänta på socker och tala om sitt barns vita tänder och om en roddtur och barnet själv kan stänga en grind och börja gå över en väg med några sockerbitar inslagna i vitt papper i högra handen och hela den sista minuten ingenting annat se än en blank å med stora fiskar och en bred eka med tysta åror.

 

Efteråt är allting för sent. Efteråt står en blå bil på sned över vägen och en skrikande kvinna tar handen för munnen och handen blöder. Efteråt öppnar en man en bildörr och försöker stå på benen fast han har ett hål av fasa inom sig. Efteråt ligger några vita sockerbitar meningslöst utströdda i blod och grus och ett barn ligger oroligt på mage med ansiktet pressat hårt mot vägen. Efteråt kommer två bleka människor som ännu inte fått dricka sitt kaffe utspringande genom en grind och ser en syn på vägen som de aldrig skall glömma. Ty det är inte sant att tiden läker alla sår. Tiden, läker inte ett dödat barn sår och den läker dåligt smärtan hos en mor som glömt köpa socker och skickat sitt barn över vägen för att låna och lika dåligt läker den ångesten hos en gång lycklig man som dödat det.

 

Ty den som har dödat ett barn åker inte till havet. Den som ha dödat ett barn åker långsamt hem under tystnad och bredvid sig har han en stum kvinna med ombunden hand och i alla byar som de passerar ser de inte en enda glad människa. Alla skuggor är mycket mörka och när de skils är det fortfarande under tystnad och mannen som har dödat barnet vet att denna tystnad är hans fiende och att han kommer att behöva år av sitt liv för att besegra den genom att skrika att det inte var hans fel. Men han vet att det är lögn och i sina nätters drömmar skall han istället önska att få en enda minut av sitt liv tillbaka för att göra denna enda minut annorlunda. Men så barmhärtigt är livet mot den som har dödat ett barn att allting efteråt är försent.

 


You're a star in nobody's eyes but mine
Väldigt passande med den där övertexten och sen en bild på en apa! Men bilden är fin, en apa från Monkey Bay eller vad det nu hette, precis vid Phi Phi Islands i Thailand. Just nu sitter jag och gör klart den omtalade laborationsrapporten... alla har pratat om den i klassen idag, haha. "Hur gör man?", "vad skrev ni som teori?", "ritade ni bilderna för hand?". Men jag tror det kommer gå finfint för mig faktiskt, så nu ska jag fortsätta!


I never thought they'd get me here
Kolla på Bastis flytväst, om ni har lika konstig humor som jag kommer ni inte kunna sluta skratta...

Jag kan lika gärna bjussa på två fina bilder från Thailand när jag ändå är igång här. Och nej, jag tänker absolut inte erkänna att det beror på att jag inte alls vill skriva rapporten som jag knappt förstår hur man ska göra.


There's too much noise in my headSånt här hade jag jättekul med idag på matten när jag redan hade löst funktionen vi fick!

Hej! Idag sov jag två timmar när jag kom hem. Oops? Vi åt inte middag förrän halv åtta, så jag skyller lite på det faktiskt. Hade vi ätit tidigare hade jag ju blivit väckt tidigare! Jag hade planerat att inte alls göra min fysik- laborationsrapport idag i strejk, men sen när jag kom in på msn så... ångrade jag mig. Det finns ju inget att göra om man inte har någon att prata med! Så nu ska jag fortsätta med den och försöka bli klar.

Förresten! Jag älskar att jag har världens bästa strategi för att minnas sinus och cosinus (förhållandet mellan sidorna i en rätvinklig triangel). Sinus är mk/h (motstående katet/hypotenusa) och cosinus nk/h (närliggande katet/hypotenusa), så då tänker jag alltid; ordet sin känns lite sådär Museaktigt, fråga mig inte varför. Det är i alla fall mer Museaktigt än cos, och sen mk, MK Ultra! Fattar ni? Jag är en mattetönt va?


Muse på Zinkensdamms IP
Det känns som att det mest bara har varit bilder på konsertbiljetter på sistone... hehe.

Först måste jag bara säga, var det inte bestämt att Muse skulle spela på Roskilde den tredje juli? Det har ju stått det hur länge som helst på deras hemsida! Sedan dagen jag köper biljetter så tas siffran bort typ! Om de inte spelar den dagen... jag orkar inte ens tänka på skiten. Då måste vi sälja våra biljetter. Jag köpte inte biljetter som man kunde boka om för jag tyckte ju det var självklart att vi skulle se Muse då! Vad har du emot mig värld?!

Tack och lov har jag i alla fall biljetter till Muse på Zinkensdamms IP nu. (!!!!!) Jävligt bra att man kunde hämta ut dem redan idag! Det brukar man aldrig kunna när de är från ticnet, då måste man vänta till dagen då den "riktiga" försäljningen är. Jag gillar att det står "Fanclub" på biljetten också, hehe.


ROSKILDE FESTIVAL 2010
En ganska kass dag men med ett underbart slut! Eller dagen är inte slut än, det jobbigaste är kvar... Biologiprov i morgon. Idrotten var rolig dock, volleyboll! Vi har kört det så många gånger nu att jag fan börjar bli duktig! Kanske inte relativt, om man jämför med de flesta andra, men om man tittar på hur dålig jag var innan så!

I morgon 10.00 släpps biljetterna till Muse på Zinkensdamm i sommar! Och jag ska inte köpa några. Men oroa er inte, Malin ska! Haha, det är klart som fan att jag ska gå. Och vi ska köa fleera dagar! Fan vad vi har sett fram emot det här. Muse + sommaren. Det kommer bli så jävla perfekt. Och med Roskilde bara 18 dagar innan.


2103101521

 1803102308


Okej, jag kanske måste förtydliga mitt förra inlägg lite. Och jag känner att jag är ganska mycket efter alla andra. Den första dagen på jävligt länge då jag dissade datorn för en dag för att plugga görs det offentligt att Muse ska komma till Stockholm i sommar, närmare bestämt den 21 juli! Dock är det inte bestämt vilken arena än, jag hoppas på Stadion! Tror ni att jag dog eller att jag dog? Det kommer alltså bli tre konserter med Muse i år då! Jag köpte även Malins och min biljett till Roskilde idag, 1180 kr styck. Men vad fan, det är det värt!

Till på det var min dag mycket bra, vi hade fysikprov hela eftermiddagen som gick så bra! Jag tror det i alla fall. Om jag inte får MVG blir jag förvånad, för det kändes så jävla bra när jag gick därifrån. Och jag har inte kommit på att jag gjort något fel än heller. Åh, du underbara dag! Ta inte slut! Men jag måste sova väldigt snart...


We meet againJag vet inte vad jag ska säga mer än... 21 juli 2010.


Escape the nestBild från Frankrike på höstlovet, bara några dagar efter Muse... Jag gillar att det står "Mise", haha!

Jag kom hem från kursen vid halv tio ungefär och, vem var det som sa att den skulle vara urtrist?! Visst, det kanske inte direkt var jätteroliga saker han pratade om, men de är ju ändå viktiga! Han sa att han tyckte man borde kunna köra bil bra när man är sjutton, så lyckas man lätt med uppkörningen sen. Jag är taggad på att börja köra! Fast man måste vänta ett tag innan man får tillståndet och så, det skulle ta över en månad i alla fall. Men sen minsann! Jag har saknat pappas gamla SAAB, tror jag kommer få köra med den! Kära RXR 567.


Just smile like the idiot you areMina bröder är de bästa som finns och jag tror jag är den lyckligaste lillasytern i världen som har dem.

Okej, jag borde kanske uppdatera lite. Berätta lite vad jag har gjort och så. Det känns som jag aldrig hinner med att skriva längre! Jag gör säkert det, men jag försöker nog omedvetet hitta på bortförklaringar. Jag hade en bra helg i alla fall! Var med Johannes på fredag och lördag, och på söndag hyrde pappa och jag Bröllopsfotografen vilken var en jättebra film! Jag trodde verkligen inte det om den. Kul att kolla på den i HD också!

I morgon har vi engelskaprov (oförberett som tur är), och temadag resten av dagen. På kvällen ska mamma, pappa och jag på sån där kurs innan man får övningsköra! Vet inte riktigt vad det kallas. På torsdag är det fysikprov och sedan är det helg igen! Känns både skönt och inte skönt att tiden går så satans fort.


We don't have all the time in the worldVarför går alltid tiden så jobbigt fort när du är här?


Ett halvår kvar idag
Hur kan en bild på en arena vara så fin?

Jo, det ska jag berätta. Det är för att den föreställer Wembley Stadium och den är ingen vanlig arena minsann!


HELVETES JÄVLA BIOLOGIJag känner för att göra något riktigt dumt nu för jag är så jävla arg men det ska jag inte...

Åh, jag blir så arg! Jag blir så jävla arg på mig själv! Jävla helvete! Jag fick tillbaka biologiprovet idag och jag fick VG- för att jag hade slarvat så jävla mycket. Jag hade använt tecken helt fel (trots att jag hade helt rätt svar på uppgiften) så halva poängen på den uppgiften rök. Plus att jag glömde bort att MILJÖN påverkar en människas egenskaper och skrev ingenting om det på den uppgiften så halva poängen rök på den också! Maria måste tro jag är helt retarded och jag blir så aaaaaarg för att jag alltid sumpar mina chanser!


du & du & du


"Den som älskar hamnar alltid i underläge, tänker Zarah. Den som älskar mest. Den här gången är det inte jag, tänker Zarah. Det brukar alltid vara jag."

Sida 166.

 

"Anon är förvånad. Att Magdalenas mamma har en Magdalena inuti sej, det upptäckte han redan i bilen i går, men mor brukar sällan vara så här flickflamsig, så här tjejglad, nu skrattar hon för tredje gången tillsammans med Magdalenas mamma, hon skrattar rakt ut för att hon inte kan låta bli.

Mammorna har blivit glada barn. Till slut har de skrattat färdigt och blir mammor igen:

– Nu åker vi till kondis!

– Ja, nu går vi på kondis. Och firar att det är sommarlov!

Så ska mammor vara. Så ska mammor säga."

Sida 186.

 


I'm sorry for this messBild jag tog förra vintern som till och med hamnade i en fototidning! *Stolt*

Åh, var har all blogglängtan tagit vägen? Det måste bero på den eviga vintern, jag känner mig ju inte ens sugen på att gå ut och ta foton. Jag tror inte jag har tagit en enda bild sedan vi kom hem. Förutom en bild jag tog på vår bok om litteraturhistora för att jag ville visa er hur tråkig den var, men sen orkade jag inte. Inte ens det orkade jag. Det beror seriöst på vintern! Idag var dock första dagen som det verkligen kändes att våren är på väg. Jag invigde till och med skinnjackan idag! Och jag hade Converse utan att frysa. Äntligen!

Och som vanligt måste jag introducera ett nytt band. Eller, ja, två nya låtar i alla fall. Jag har inte direkt hört mycket mer än en skiva av dem, och några låtar till. Men två låtar är i alla fall så jävla bra. Jag tänkte att jag kanske inte ska lägga in ännu fler videos så det blir länkar istället! Och nej, jag tror egentligen inte att någon verkligen lyssnar, men för de som vill så finns de där! BRA LÅTAR KAN JAG LOVA ER.
Floods & One Day Son.


You can't all pretend that you don't know enough to make sense


Vilken svordom använder du mest? Antagligen "fan".
Äger du en iPod? Två! Fast använder bara den nyaste, gul 4G.
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? Så sent som möjligt anpassat till när jag börjar skolan.
Hur många resväskor äger du? Resväskor? Ingen av dem är väl min.
Använder du flip-flops? Absolut! Fast bara på sommaren då så klart, och när man är utomlands.
Var köper du dina matvaror ifrån? Well, jag handlar inte, men familjen köper väl från Metro (ICA) i Täby Centrum antar jag.
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Ta bilden!
Vilken var den senaste filmen du såg? Angels & Demons i lördags.
Du är ledig. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän? En vän!
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Antagligen en (eller flera) konsertbiljett/er till Muse och en flygbiljett till där de spelade, var det nu än var.
Har någon någonsin kallat dig lat? Haha, det händer rätt ofta, ja!
Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? Nej.
Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu? Black Holes & Revelations tror jag.
Vilken är världens bästa artist/grupp just nu? Jag tror ni vet... MUSE!
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD? Veckan har inte direekt varit lång, så nej.
När var senast någon stötte på dig? Stötte och stötte... beror väl på vad man menar, men tja, förra veckan?
Vad åt du till middag senast? Lax och ris.
Använder du huvtröjor? Tja, gör jag väl.
Kan du vissla? Superbra!
Vem var den senaste som ringde dig? Mamma.
Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält? Det som snurrar mest och är vildast!
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Gör de säkert.
Vilket riktnummer befinner du dig i? 08.
Tittade du på tecknat när du var liten? Klart jag gjorde!
Hur stort är ditt närmaste köpcentrum? Täby Centrum, Sveriges största köpcentrum tror jag?
Hur många syskon har du? Två!
Är du blyg inför det motsatta könet? Nej, det tror jag väl inte.
Vilken film kan du alla replikerna till? Alla Stig Helmer-filmer.
Äger du några band t-shirts? Minst fem med Muse, två med MCR och två med Coldplay. Tror det är alla...
När flög du senast? Två veckor sedan när jag flög hem från Thailand! Tog väl sammanlagt femton timmar.
Hur många stolar står kring ditt köksbord? Bara två, men sen är resten soffa.
Läser du för skojs skull? Yes, flera böcker just nu.
Pratar du några andra språk? Mer än svenska? Engelska och lite spanska.
Diskar du din egen disk? Om jag har gjort maten själv diskar jag ju kastruller och sånt, men annars stoppar jag det i någon av diskmaskinerna.
Har du gråtit offentligt? Japp.
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Inte direkt jätteviktigt men, kanske.
Kan du kasta macka? Har aldrig i mitt liv lyckats!
Vad har du med dig in på bion? Popcorn, vatten och ibland godis.
Vem var/är din favoritlärare och varför? Of all time: Putte (svenska & SO). Just nu: Anna-Karin (kemi).
Vad har du för väder? Tö och slask!
Vilket var/är ditt favoritämne på gymnasiet? Hm... typ matte, kemi och engelska?
När sov du senast på golvet? Oj, i kön till Muse kanske? Om det nu räknas som "golv".
Vilken är din favoritdrink? Haha, ingen aning.
Gillar du din boende-situation? Vi bor ju stort och fint men, lite tråkigt att bo ensam med mamma och pappa.
Vilken är din mammas hemstad? Vimmerby (Småland).
Din pappas hemstad? Han är född i Stockholm men har bott i... Göteborg, Karlstad, Kiruna, Lund och massa andra städer.
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Minst fyra kanske.
Vilken är din favoritfrukt? Ananas, tror jag.
Hur gammal blir du nästa födelsedag? Sjutton.
Vem var den sista personen som gjorde dig arg? Riktigt arg? Jag vet inte...
Vad var det senaste du åt? Köttfärspaj!
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Motsatta tror jag, men det är nog rätt lika.
Hur valde dina föräldrar ditt namn? Haha, min gammelmormor hette Theresia i mellannamn.
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Jag säger "lyssna på Muse!" och så gör jag det.
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? JA! Jag har velat det superlänge men måste vänta till jag är arton för mina födäldrar.
Tycker du om att krama folk? Inte folk, men personer jag tycker om!
Skulle du säga att du är trendig? Inte trendig kanske.
Äger du en digitalkamera? Jajamensan! Fast inte en så bra en.
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Det är nog aldrig någon som säger så, men jag antar att jag skulle störa mig på det.
Tycker du att du är attraktiv? Tja, det tycker jag väl. Ibland.
Vad är du allergisk mot? Ingenting jag vet om! Särskrivningar?


Knights of Cydonia

 

Snart, rättare sagt om fyra dagar, är det bara ett halvår kvar till Wembley, ååh!

 


You gave me life, now show me how to live
Jag hatar söndagar. Jag hatar söndagar så jävla mycket. Även om det är en hel dag då man kan göra massa grejer sitter jag ändå bara och deppar inför måndagen. Jag vill inte ha redovisning, jag vill inte ha spanska, jag vill inte ha idrott, jag vill inte ha skola! Jag tror jag ska gå och gräva ner mig i soffan eller nåt.


Better than gasoline

Jag är ganska säker på att jag har sagt många, många gånger förut att jag har varit tvungen att plugga till ett extremt tråkigt prov, men denna gången menar jag det mer än någonsin! Vi har svenskaprov på tisdag som handlar om typ... lyrikens historia, Grekland, grekiska teatern, filosofer och sånt. Fattar ni hur tråkigt det är?! Och jag kan inte ett dyft heller, har inte ens läst skiten. Fy faan säger jag bara. Jag hatar svenska nu, speciellt med Gunilla. Och nu märkte jag precis hur jävla äckligt smutsigt mitt tangentbord är. Fyfan på det också.


You make it hard to be faithful

 

Ganska fånig video, haha, men jag älskar låten ändå.

 


To be yourself is all that you can do


Okej, hej och välkomna till Teresias språkhörna. Som de flesta kanske vet så hatar jag särskrivningar (sär skrivningar, hehe), stavfel, fel översättningar och liknande fel. Så jag ska visa lite sånt som vi hittade på resan! Joakim och jag var som galna över allting som var fel. Vissa saker var dock lite svåra att fotografera. 


Behöver jag ens säga något? Observera "Marker Price" också. Så jävla fel!


Jaha okej, så om jag har riktigt bråttom, då ska jag alltså ta den här utgången?


Någon har försökt härma svenska (tror jag?) men det gick inte så jättebra verkar det som...


Mhh, vet inte riktigt vad jag ska säga mer än att det är... fel.

Nu kommer ni säkert tycka; men det där var ju inte så mycket! Då ska jag berätta för er att i varenda meny fanns det fel, men den på översta bilden var nog den värsta. Och vissa menyer var ju helt... typ varenda sak hette någonting med "sex" i. Och sedan måste jag berätta om en vägskylt också! Ni vet att det finns skyltar där det står "kör långsamt, lekande barn" eller liknande i Sverige. Översättningen på en sån skylt i Thailand var "drive slowly careful, a child". Och den skylten åkte vi förbi flera gånger! Plus att det fanns skyltar med "varning för elefanter" som mina bröder älskade! Jag lyckades dock inte få någon på bild, det är ganska svårt att fota när man åker bil om man säger så. Det var allt för denna gången! Nu ska jag säga något som jag nästan aldrig säger men som alla Musers använder hela tiden känns det som; CHEERS!


How long before you tell the truth?
Vet inte direkt vad övertexten hade med Matt att göra, men den är ju från Supermassive Black Hole i alla fall! Och den här bilden är tagen precis innan Plug In Baby tror jag? Känner på mig att det är det, eftersom han gjorde så med gitarren då och för att han alltid har den där gitarren på den låten! Och jag vet inte varför jag skrev det här inlägget, ville bara lägga in den extremt fina bilden. Som Emelie har tagit! Så all ära går till henne, hehe. Så jävla fin bild! Men jag har ju min fina bild, när han har den svarta, matta gitarren också! Kärlek på det.


I don't know if it's worth it anymoreIbland undrar jag hur många gånger jag har lyssnat på Black Holes and Revelations.


Show Me How to Live

 

In the aching night under satellites I was not recieved.


Jag älskar när man hittar nya band som är bra! Och det jag älskar ännu mer är att varje gång tänker jag "fan, Muse är så jävla mycket bättre". Jag vet inte hur många gånger jag har sagt det eller ska behöva säga det för att alla ska fatta, men det finns inga bättre än Muse! Jag stör mig bara på folk som vill ha en "annorlunda stil" och därför bara lyssnar på konstig musik. Visst, den kanske är bra den också, men jag lyssnar på det som är bra, oavsett vad det är! Och jag bryr mig inte om att alla kallar Muse mainstream nu. Jag vet inte vad det där hade med saken att göra egentligen, men Muse är så jävla bra. Det finns inget annat att säga. MUSE!Så har man varit i riktiga Asien, liksom


Okej, det kanske inte blir så kul om jag bara överöser (är det ens ett ord?) er med massor av bilder från resan. Så jag får ta det lite åt gången. Plus att jag redan har lagt ut alla bilder på Facebook för de som verkligen bryr sig. Vilket nog är ungefär exakt en person. Hehe, känn dig träffad. Men ja! Jag får ta det i kronologisk ordning. Och några i taget. Så, nu har jag sagt det några hundra gånger!

Vi åkte alltså till Phuket (vilket är en ö och inte en stad) och bodde i en vik som hette Bang Tao Bay på ett extremt fint hotel. Det var nästan lite komiskt! Inte nog med att de bäddade sängen och sånt en gång om dagen, varje eftermiddag/kväll kom de också in en gång till och "fixade i ordning" sängen till när man skulle lägga sig och tog bort "finkuddarna" och så vidare. Haha! Och så fick man egna tofflor och morgonrock och allt. Och så var frukosten ENORM. Fan vad gott det var. Och så var ju omgivningen helt otrolig, hotellet låg på massa små öar i en lagun och så var stranden precis (och då menar jag precis) utanför. Fast man badade ju inte i lagunen utan i havet. Men pappa och jag lånade en katamaran (gratis!) en förmiddag och seglade i lagunen någon timme.

Nu låter det kanske som att jag gör reklam för det där stället eller nåt men det var verkligen hur fint som helst. Verkligen. Och det klassades som det finaste hotellet de hade där typ... gulp. Mamma och pappa fick till och med in tårtor på deras födelsedagar där det stod deras namn och allt. Och det var goda tårtor, inte någon skit inte! Men i alla fall, det var en kul resa! Jag älskade det. Nu har man varit i riktiga Asien, liksom.


Inte så fin bild men det var på pappas 60-årsdag så jag lägger ut den i alla fall!


Separate or united, healthy or insane


Fan, helvete, fuck! Allt man kan säga. Varför har jag inte skrivit här! Jag menar, jävla lat är jag väl inte? Fast tydligen. Men nu ska jag i alla fall återuppta rutinerna och börja skriva om dagarna igen. Det känns som att jag har en hel del att ta igen! Fast det känns ändå tråkigt att skriva om allt som jag redan har gjort, så jag fortsätter bara som vanligt! Anyways, det där var nog inte så intressant.

Självklart måste jag ju lägga upp lite bilder från resan och så, så det kommer alldeles snart. Inte i detta inlägg bara! Det här inlägget får vara som ett slags "hej-på-er-igen-och-förlåt-för-att-jag-inte-har-skrivit-något-vettigt-på-tre-veckor". Jag kom fan hem för en vecka sedan och jag har inte skrivit någonting. Förutom ett då, men en gång är ingen gång. Audioslave är bajsbra förresten. Tjo!


Jag kan ju inte direkt påstå att jag hann lära mig förstå deras språk på två veckor, hehe...