Tre år sedan idag

 

Det har gått tre år nu och Sara och jag har fortfarande inte kommit på vad David säger i slutet på videon. Minnen.


Don't lick your finger when you turn the page

 


Because music is bigger than words and wider than pictures

Vad lyssnar du på just nu?
Mogwai - Yes! I Am a Long Way From Home.

Nämn en låt som gör dig ledsen.
Egentligen så finns det ingen låt som bara gör mig ledsen sådär, utan man blir ju ledsen på grund av de saker man associerar låten med. Men en låt som får mig lite ledsen, och som jag inte associerar med något ledsamt, är Mew - She Came Home for Christmas.

Vilken är världens mest störiga låt?
Ingen aning. Det finns väl massor av låtar jag stör mig på, men jag lyssnar aldrig direkt på radio, och jag har inte lyssnat tillräckligt på musik jag inte gillar för att störa mig på just en låt mer än de andra.

Favoritband/artist, of all time?
Muse så klart. De flesta band jag lyssnar på kommer och går i vågor, men Muse kan jag alltid lyssna på. Oavsett vad.Band/artist du nyligen upptäckt?
Det beror på vad som menas med nyligen, men allra mest nyligen var väl Arcade Fire som jag började lyssna på idag. Hade hört någon enstaka låt innan men aldrig riktigt lyssnat. Sedan Mogwai också, som jag började lyssna på i förrgår.

Bäst kvinnliga röst?
Svårt fråga, med tanke på att jag knappt lyssnar på kvinnliga sångare! Den enda jag kommer på just nu är Nikki Monninger som är sångare och bassist i Silversun Pickups, men det finns säkert många andra soloartister som är bra men som jag aldrig riktigt lyssnar på.

Bästa manliga röst?
Lite orättvis fråga, för no matter what kommer jag alltid säga Matthew Bellamy! Men utan att säga det för att han är sångare i mitt favoritband, så har han nog den bästa manliga rösten, ja.

Vilken musikstil lyssnar du mest på?
Jag vet inte riktigt vad allt kallas men, rock/progressiv rock/alternative är det väl mest antar jag. På sistone har jag lyssnat på en hel del annat dock.

Vad lyssnar du på när du vill bli glad?
När jag vill bli glad? Då lyssnar jag nog på saker som Sigur Rós, eller kanske Demians. När jag vill bli riktigt glad lyssnar jag nog på Muse dock. Typ vilken låt som helst av dem.

Vad lyssnar du på när du vill lugna ner dig?
Definitivt Sigur Rós skiva Ágætis Byrjun. Den har jag somnat till några gånger också.Senaste konserten?
Muse på Wembley Stadium i London i september.

Vem eller vilka lyssnar du på mest just nu?
Just nu skulle jag nog säga att jag lyssnar mest på Porcupine Tree.

Mest hatade bandet/artisten?
Haha, jag koncentrerar mig inte på att hata vissa speciella artister eller band. Men när det kommer till genrer så gillar jag inte direkt hip hop, RnB och liknande musik. Fast det finns många andra genrer jag inte heller gillar förstås.

Låt som får dig att tänka?
Nu känns det som det blir mycket Sigur Rós, men jag måste svara Sigur Rós - Mílanó. Till största delen för att jag inte ens vet vad den handlar om, men även för att den påminner mig om saker som jag börjar tänka på då jag hör den. Fast nu var det kanske inte det som menades med "tänka"...

Har du någonsin dejtat en musiker?
Det kan jag nog inte säga att jag har!

Önskar du att du var musiker?
Ja, det gör jag. Jag vet inte direkt om jag skulle vilja livnära mig på det, men det skulle ändå kunna vara kul att vara så pass bra/tillhöra något slags band så att man faktiskt kan kalla sig för musiker.

Bästa tjejbandet?
Jag tror, helt ärligt, inte att jag lyssnar på någon musik där det bara är tjejer som ingår i bandet. Så jag får säga pass på den.

Vad tycker du om klassisk musik?
Det är absolut inte dåligt! Jag har några låtar med Beethoven i mitt iTunesbibliotek. Men det är inte något jag lyssnar på regelbundet, om man säger så.

Vad tycker du om countrymusik?
Det finns ju värre, men det är definitivt inte bra.

Vad tycker du om death metal?
Tja, det är nog ändå snäppet bättre än countrymusik!

Senaste STORA bandet du såg live?
Ja, det blir väl Muse igen då? Eftersom de är ganska så stora vid det här laget.

Lyssnar du på musik på främmande språk?
Muse har ju en låt med lite franska, men den räknas nog inte direkt. Men Sigur Rós är ju på isländska, så ja, på isländska. Inga andra språk vad jag kan komma på. Engelska räknas ju inte så klart.

Om du var ett instrument, vad skulle du vara då?
Ett piano, helt klart. Ett akustiskt piano.Lyssnar du på radio?
Inte mer än det lilla jag hör när vi åker bil, då jag inte har kopplat in telefonen för att lyssna på egen musik.

Gillar du MTV?
Kollar inte på TV så ofta heller, men det är ju inget fel med MTV, bara att jag knappt kollar. Ibland kanske, men mest när jag är utomlands och så. Det är alltid MTV som står på när man är i hotellrummet, liksom.

Vilken låt beskriver dina känslor just nu?
Skulle gärna vilja säga The Rest Will Flow - Porcupine Tree, men får nog säga Disarm - The Smashing Pumpkins ändå.

Låt(ar) som beskriver ditt liv just nu?
Shallow - Porcupine Tree.

Kan du namnet på alla bandmedlemmar du lyssnar på just nu?

Alla bandmedlemmar jag lyssnar på just nu? Det beror på vad som menas med det, men jag kan namnet på alla bandmedlemmar i många band jag lyssnar på, ja.

Vilken känd musiker skulle du gifta dig med om du fick chansen?
Haha, jag bryr mig verkligen inte om sånt när jag lyssnar på musik. Jag skulle inte vilja gifta mig med någon av dem.

Ditt favoritsoundtrack (film)?
Det skulle ta mig evigheter att komma på så jag får säga att jag inte vet så länge.

Vad lyssnar dina föräldrar på?
Det har jag ingen aning om. De lyssnar inte på något specifikt utan olika dåliga saker varje dag. De gick på U2 förra året dock, och betalade till och med för min biljett! Lite bra smak kan de ha ibland i alla fall.

Vad lyssnar du på precis NU?
Mogwai - Honey. Jag har faktiskt lyssnat på massa andra artiser emellan men nu råkade det bli Mogwai igen!

Använder du bandtröjor?
Ja, det är klart jag gör! Inte varje dag eller så, men ibland. Mest Muse, men även någon med Coldplay ibland.

'Cause this music can put a human being in a trance like state and deprive it for the sneaking feeling of existing. 'Cause music is bigger than words and wider than pictures. If someone said that Mogwai are the stars I would not object. If the stars had a sound it would sound like this. The punishment for these solemn words can be hard. Can blood boil like this at the sound of a noisy tape that I've heard. I know one thing. On Saturday, the sky will crumble together (or something) with a huge bang to fit into the cave.